Indholdsfortegnelse
Opgave 1
Opgave 2
- Delkonklusion:

Uddrag
Rynkeby er et aktieselvskab, som der producerer forskellige slags juice. De producere blandt andet juice fra koncentrat, ikke-koncentrat og friskpresset.

Rynkebys produktsortiment omfatter langt over 150 forskellige varenumre. I 1994 grundlagde Inger Rasmussen Rynkeby, som blev grundlagt på Nordfyn.

Datteren Dagmar, overtog derefter virksomheden i 1953. Rynkeby havde en omsætning der lød på 1.026 mia. kroner i 207, dette er en utroligt stor vækst der ligger på 214 mio. i forhold til i 2016.

Men dette har stadig resulteret i at Rynkeby har haft et årsresultat på -9 mio kroner i 2017 som svarer til 3 mio. kroner mere end fra 2016.

Den stigende omsætning i 2017 var fordi salget steg, især på smoothies og de friskpressede juices. Smoothies havde en stigning på 6% i volumen og hele 8% i værdi.

Rynkeby sælger meget juice, men deres primære salg, det sker igennem deres appelsinjuice og deres æblejuice, appelsinjuicen udgør nemlig 37% af alt hvad de sælger, æblejuicen står for 33% af det samlede salg.

Og hvis vi kigger på nogle af de andre juices såsom multijuice eller tropisk juice, så udgør de et samlet salg på 30%.

Der bliver beskæftiget sig med 3 forskellige varianter af juice, som også er blevet nævnt. Der juicen fra koncentrat

hvor frugten simpelthen bliver både presset men også plukket og efter det, så bliver vandet taget fra og så fra og så fryser de resten af det ned og lavet det til en sirup (som er koncentrat).

Juicen som er fra ikke-koncentrat er hvor man plukker de respektive frugter og presser dem i en produktionslade, og herefter opbevarer man dem i rigtigt store køletanke og fragter dem med skib.

Den friskpressede juice er bare hvor frugterne bliver sendt direkte til Danmark, og så bliver de presset og derefter sat til salg. Rynkeby har en ulempe i og med at deres priser bliver handlet i dollars og bestemmes af koncentrat og råvarer børsen.