Opgavebeskrivelse
1. Redegør for virksomheden Rynkeby Foods A/S. Inddrag bilagene Om Rynkeby Foods A/S, Fra frugt til juice og Produkterne.
2. Virksomhedens interne forhold er af afgørende betydning for at skabe merværdi for kunderne og dermed opnå den ønskede vækstrate.
- Analyser hvilke interne forhold, der har størst betydning for virksomhedens værdiskabelse og vækstudvikling.

Primære aktiviteter
Indgående logistik
Produktion
Udgående logistik
Markedsføring og salg
Støtteaktiviteter

Uddrag
Rynkeby Foods A/S’ markedsføring er bygget på en række aktiviteter, hvor deres primære mål er at forbrugerne skal vælge og købe deres produkter. Der er også andre mål med markedsføringen såsom at opnå kendskab.

Rynkeby Foods A/S er det brand I Danmark med den femte højeste kendskabsgrad. Dette er blandt andet opbygger af høje standarder, et godt arbejdsmiljø og stærke værdier. Dette gjorde også at de i 2011 blev kåret til årets virksomhed.

Strategien bag markedsføringen for de tre brands: Rynkeby, God Morgen og Brämhults er lidt forskellig, og varetages på hver deres måde. Rynkeby Foods A/S 15 sælgere ansat til at kører rundt til de danske butikker, for at få indflydelse på produktplacering i den pågældende butik.

Derudover er der i Rynkeby Foods ansat tre key-account managere, som varetager de tre største kunder, Salling Group, Dagrofa samt Coop. Managernes job er at udarbejde årlige aftaler med kæderne, i form af kampagner samt placeringer i de pågældende butikker disse aftaler og pris.

Når Rynkeby Foods skal ud til deres kunder med deres markedsføring sker det typisk igennem Tv- reklamer. På Tv-reklamerne, bruger Rynkeby Foods en kombination af deres cykelhold Team Rynkeby og aben ”Rynke” som deres reklame.

I disse reklamer, bliver der anvendt ESP, i form af det emotionelle, ”Rynke” og Team Rynkeby har til samme formået at give Rynkeby Foods en kendskabsgrad på over 90% i Danmark. Rynke er altså en helt central figur, for Rynkeby Foods markedsføring.