Indholdsfortegnelse
Opgave 1. Udarbejd en markedskarakteristik af det danske juicemarked. Bilag 2 skal inddrages. Besvarelsen må maksimalt fylde 2400(1-side) anslag inklusiv mellemrum. (Se evt i-bogen for hvad en markedskarakteristik skal indeholde) 3

Opgave 2. Virksomhederne på markedet for juiceprodukter bliver påvirket af forskellige omverdensfaktorer. Analyser 4-5 relevante faktorer i den uafhængige omverden og opsummer i en konklusion 4

Opgave 3. Udarbejd en brancheanalyse af det danske juice- og saftmarked. (Husk indledning med argumentation for valg af teori/model i anveder) 6

Opgave 4. Besvarelsen af opgave 4 må maksimalt fylde 2400 anslag(1 side) inklusiv mellemrum. 9
Diskuter følgende udsagn: 9

Opgave 5. Med udgangspunkt i din besvarelse af opgave 1-4 og relevante bilag skal du: 10

Uddrag
Det danske juicemarked er kendt i Danmark, næsten alle aldersgrupper kender til juice. Og der findes mange forskellige slags juice, hvor den helt traditionelle juice er enten appelsin eller æblejuice, dette kan også ses i bilag 2, hvor henholdsvis 37% af salget i Rynkeby kommer fra appelsinjuice og æblejuice står for 33%.

De største udbyder af juice er Rynkeby som har en markedsandel på hele 34.7% ifølge bilag 2 hvor lige i hældene kommer Coop Danmark A/S med 10.6% hvor under den kommer virksomheder som Co-Ro Food A/S, Rudolf Wild GmbH & Co KG samt Dagrofa ApS og Royal Unibrew A/S.

Der findes mange udbyder i den danske juicebranche også udbyder som ikke kan regnes men i, som dækker over feltet Other Private Label og Others.

---

Det er vigtigt for en hver virksomhed at komme ud på markedet og skabe kendskabs, for at en virksomhed kan fungere dette sker fx ved hjælp af massemedier.

Ved massemedier forstås tv, aviser, radio, blade og magasiner samlet. Rynkeby reklamerne på mange forskellige måder hvor deres hoved reklamationforgår via tv på kanaler som tv2 og tv2 zulu.

Som sagt er der blevet lavet mange reklamer om Rynkeby hvor deres maskot er en orangutang som heder Runke.