Rynkeby Foods AS markedsanalyse | 12 i karakter

2412

Opgavebeskrivelse
Opgave 1. Redegør for det marked Rynkeby Foods befinder sig på
Opgave 2. Rynkeby Foods omverdens faktorer
Opgave 3. Rynkeby Foods interne situation
Primære aktiviteter
- Indgående logistik
- Produktion
- Udgående logistik
- Marketing og salg
Støtteaktiviteter
- Infrastruktur
- Menneskelige ressourcer
- Produkt- og teknologiudvikling
S-W analyse

Uddrag
Jeg vil besvare opgave et ved hjælp af udvalgte fagbegreber såsom markedskarakteristik, konsument og producentmarkedet, konkurrence identifikation, kendskabsgrad osv.

Jeg har også valgt at tilføje skydeskiven til denne opgave og har nøje udvalgt de forskellige begreber, som jeg mener ville kunne udfylde opgaven bedst.

I år 2017 blev der omsat for 2,1 mia. danske kr. på juice, på det danske marked, en stigning med 3% fra året før. Koncentrat var den mest populære form af juice og appelsinjuicen solgte med ca. 40% og æblejuicen med ca. 28%.

Den danske befolkning er blevet mere sundhedsbeviste, og koncentratet bliver valgt fra, mens smoothies og økologisk kvalitets juice bliver valgt til.

---

Jeg vil besvare opgave to ved hjælp af punkter fra omverdens modellen, jeg har valgt leverandør og mellemhandlere fra den afhængige omverden og de kulturelle forhold fra den uafhængige omverden. Jeg har valgt disse tre, grundet det har en stor påvirkning på virksomheden, hvis det ikke fungere.

Rynkeby Foods A/S har behov for at størstedelen af punkterne i omverdens modellen går efter deres forretning for at få den bedste virksomhed.

Omverdens modellen er delt op i to, den uafhængige omverden og den afhængige omverden. Rynkeby har mulighed for at påvirke den afhængige, hvor de modsat ingen mulighed har for at påvirke den uafhængige. To af de vigtigste punkter i den afhængige omverden er leverandør og mellemhandlere.

Rynkebys appelsin leverandør ligger i Brasilien, det betyder at deres råvarer kommer hele vejen fra Sydamerika. Rynkeby står selv for deres indkøb, og stiller høje krav til deres leverandører, det er vigtigt for dem at de råvarer de modtager er gode.

Prisen på den koncentrat Rynkeby indkøber fastsættes af råvarebørsen eller en kontrakt, når de indkøber bliver der handlet i dollars, det betyder at Rynkeby bliver påvirket af indkøbspriserne og kursen på dollars.

Ud af tre mulige store leverandører af koncentrater, har Rynkeby samarbejde med en af virksomhederne, for at sikre sig deres faste og gode produkt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu