Problemformulering
Der redegøres for ændringer i homoseksuelles rettigheder gennem det 20 århundrede og det analyseres, hvordan litteraturen og medierne har været med til at gøre opmærksom på retten til at være homoseksuel.

Det vil blive diskuteret om den traditionelle familie er i opbrud med en perspektivering til nutidens kendissers livsstil.

Indledning
Kigger man 100 år tilbage, så var begrebet homoseksuelle ikke på talefod. Grunden til dette er fordi homoseksuelle ikke altid har været accepteret i Danmark.

I Danmark var det først lovligt at være mandelig homoseksuel i 1933. Indtil 1933 levede homoseksuelle i en verden fyldt med frygt for omverden og i skjul, for hvordan deres fremtid ville se ud og hvordan andre så dem.

Dette har ændret sig gennem årene. I dag er homoseksuelle mere synlige, men de kæmper stadig en kamp for at få samme rettigheder og blive set som alle andre.

Indholdsfortegnelse
Indledning 3
Problemformulering 3
Metode 3
Redegørelse 4
Analyse 6
- Reality-Programmer 6
- Iscenesættelse I ”Divaer I Junglen” 6
- Romananalyse 7
Diskussion 8
Konklusion 11
Litteraturliste 12
- Bøger 12
- Artikler 12
- Hjemmesider 13
- Videoer 14
Bilag 15
- Bilag 1 15
- Bilag 2 15
- Bilag 3 15
- Bilag 4 16

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Begrebet homoseksuel blev første gang anvendt i 1869 af en tysk-ungarsk forfatter . Siden hen kender de fleste til begrebet.

Kigger man på hvad homoseksualitet betyder, så betyder det at man er romantisk eller seksuel tiltrukket af personer med samme køn som en selv.

Selve ordet homoseksuel kommer fra ”homo”, som betyder menneske og ”sexus”, som betyder køn. Kigger man tilbage i tiden, så var dette slet ikke relevant.

For i det 20 århundrede var det ikke nemt at være homoseksuel i Danmark. Før i tiden blev homoseksualitet betegnet som en sygdom.

Først efter 1981 blev homoseksualitet fjernet fra sundhedsstyrelsens liste over psykiske sygdomme . Før levede homoseksuelle i deres egen verden, hvor de skulle gå og have frygt og skam over deres seksualitet, fordi det netop var ulovligt at være homoseksuel i Danmark.

Først efter 1933 blev sex mellem to køn lovligt i Danmark. Men efter denne lovgivning blev der dannet grupper som turde ytre deres seksualitet. I Danmark blev der lavet en forening som hedder LGBT.

Foreningen blev dannet i 1948 og det står for lesbiske, bøsser, biseksuelle og trans . Selvom homoseksualitet blev lovligt i Danmark, så gik det langsomt for sig med vielse.

Først i 1989 måtte to personer af samme køn lovligt gifte sig . Kigger man videre på tidslinjen for homoseksuelle, så går det hurtigt for i 2006 må lesbiske få kunstig befrugtning, og i 2010 må homoseksuelle adoptere børn.

Efter at homoseksuelle har ret til at adoptere børn på lige fod med alle andre, så er fænomenet regnbuebørn startet. Dette er et fænomen, som betyder at barnet har homoseksuelle forældre, enten to kvinder eller to mænd.

Herefter startes kønsneutralitet. Eftersom vi i Danmark er begyndt at acceptere at to af samme køn må få børn og gifte sig, så bliver flere ting kønsneutrale.