Indholdsfortegnelse
Glykæmisk indeks rapport
Formål
Fremgangsmåde
Teori:
- Kulhydraters opbygning og nedbrydning og optagelse.
- Forklaring af Glykæmisk indeks.
- Resultater og resultatbehandling
Diskussion
Sammenlign den opnåede GI-værdi med kendt GI-værdi for den pågældende fødevarer.
Giv forslag til hvordan forsøget kan forbedres så fejlkilderne minimeres.
Vurder på baggrund af undersøgelsen nytten af GI-værdier for sukkersygepatienter i forbindelse med kostvalg.
Konklusion
Uddrag
Inden forsøget skal de medvirkende møde fastende op til forsøget. Der bliver mål blodsukker inden der bliver spist noget og derefter 15 min, 30 min, 50 min og 70 min.
Der skal indtages 0,75 gram kulhydrat pr kilo han eller hun vejer. Når målingerne er taget, skal de resultatbehandles.
Resultaterne indsættes i en tabel, med navn på fødevaren, antal minutter der er gået og hvad blodsukkeret ligger på.
---
For at udregne det glykæmiske indeks skal man indsætte data fra sine målinger og lave en kurve.
Derefter tager man arealet under kurven, for den fødevarer der er blevet brugt, i dette tilfælde er det chokolade, hvorefter man tager arealet under kurven for glukose.
Disse to tal skal derefter divideres med hinanden og til sidst ganges med 100. GI = (Arealet under kurven for fødemidlet / arealet under kurven for glukose) x 100 GI = 100,81/184 * 100 = 54,89