Glykæmisk indeks rapport | Biologi | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Glykæmisk indeks rapport

Formål

Fremgangsmåde

Teori:
- Kulhydraters opbygning og nedbrydning og optagelse.
- Forklaring af Glykæmisk indeks.
- Resultater og resultatbehandling

Diskussion

Sammenlign den opnåede GI-værdi med kendt GI-værdi for den pågældende fødevarer.

Giv forslag til hvordan forsøget kan forbedres så fejlkilderne minimeres.

Vurder på baggrund af undersøgelsen nytten af GI-værdier for sukkersygepatienter i forbindelse med kostvalg.

Konklusion

Uddrag
Inden forsøget skal de medvirkende møde fastende op til forsøget. Der bliver mål blodsukker inden der bliver spist noget og derefter 15 min, 30 min, 50 min og 70 min.

Der skal indtages 0,75 gram kulhydrat pr kilo han eller hun vejer. Når målingerne er taget, skal de resultatbehandles.

Resultaterne indsættes i en tabel, med navn på fødevaren, antal minutter der er gået og hvad blodsukkeret ligger på.

---

For at udregne det glykæmiske indeks skal man indsætte data fra sine målinger og lave en kurve.

Derefter tager man arealet under kurven, for den fødevarer der er blevet brugt, i dette tilfælde er det chokolade, hvorefter man tager arealet under kurven for glukose.

Disse to tal skal derefter divideres med hinanden og til sidst ganges med 100. GI = (Arealet under kurven for fødemidlet / arealet under kurven for glukose) x 100 GI = 100,81/184 * 100 = 54,89

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu