DNA i Kiwi | Biologi rapport

Indholdsfortegnelse
Formål........................................................................................................................................................................ 3 Teori........................................................................................................................................................................... 3 Materialer.................................................................................................................................................................. 4
Fremgangsmåde til oprensning af DNA fra kiwifrugt ................................................................................................ 5
Efterbehandling ......................................................................................................................................................... 8
Fejlkilder og Diskussion ............................................................................................................................................. 9
DNA, mutationer og den genetiske kode .................................................................................................................. 9
Konklusion ............................................................................................................................................................... 11

Uddrag
Protein består af aminosyrer, der kan kombineres på et uendeligt antal måder. Protein dannes ved proteinsyntese. Proteinsyntese begynder i kernen. Inde i cellen begynder transkription. For at starte transkription anvendes RNA-polymerase.

Rna-polymerase hjælper med at adskille DNA-tråde og kombinerer nukleotider til dannelse af kopier af det originale DNA. Når enzymet har åbnet DNA'et, vises en kopi af DNA-koden i form af Messenger RNA (mRna). DNA-stigen er bygget med 4 forskellige baser, A, T, C og G. A er altid modsat T, og G er altid modsat C.

I mRna erstattes T med Uracil (U). Når man placerer genet, der skal kopieres, står de forskellige baser over for hinanden. Den næste fase er oversættelse. Gennem den nukleare pore transporteres mRna ud gennem kernen, hvorefter mRna befinder sig i cellens cytoplasma for at binde til ribosomer.

Ribose er legemliggjort i at se 3 baser ad gangen og derved scanne mRNA. Disse 3 baser kaldes tripletter. På trillingen er tRna fastgjort. Hvis koden er korrekt, leverer tRNA-aminosyren til ribosomet. Efter at oversættelsen af det komplette mRNA er afsluttet, er proteinet næsten komplet.

Det sidste trin er, at aminosyrekæden skal foldes i den form, som det endelige protein skal have, hvilket er essentielt for proteinets funktion.

Opvaskemiddel indeholder overfladeaktive stoffer, som kan emulgere fedtopløselige molekyler i vand, så det kan opløse cellemembraner sammensat af fedtmolekyler.

Overfladeaktive stoffer kan også dispergere molekylerne i opløsningen, forhindre agglomeration af stoffer og holde molekylerne opløst i væsken, hvilket er hvad det gør på cellemembraner.

Opvaskemiddel emulgerer cellemembranen og kernemembranen. Celler indeholder forskellige organeller og stoffer, såsom kulhydrater og proteiner. Salt (NaCl) binder til disse organeller og stoffer, så de binder ikke til DNA.

Filtrering fjerner disse kulhydrater, organeller, proteiner og opløste celler og nukleare membraner og efterlader kun vand og DNA i filtratet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her