Case: Den Danske Bilbranche

Opg. 4 – Seat

Med udgangspunkt i din besvarelse af opgave 1 – 3 og relevante bilag skal du identificere og begrunde en eller flere væsentlige strategiske udfordringer for en selvvalgt aktør på det danske bilmarked (bilmærke, importør eller forhandler). Diskutér mulige løsninger af de mest relevante udfordringer.

Indholdsfortegnelse
Udfordring 1:
Løsning 1:

Udfordring 2:
Løsning 2:

Uddrag
Lamborghini er en italiensk bilproducent grundlagt i 1963 i Bologna af Ferruccio Lamborghini sælger både Superbiler og traktorer.

Lamborghini er ejet af den tyske koncern Volkswagen Group og i 2018 satte de rekord da omsætningen steg med hele 40% (1,4 mia. euro) fra det daværende år, og leveringerne sted med 51% til 5.750 biler

Udfordring 1:
• Den danske bilafgift påvirker mange bilproducenter da den ligger på 150% (verdens højeste), specielt producenter som Ferrari, Porsche & Bugatti som ligger i den højere prisklasse.

Afgiften resulterer i at biler i den højere prisklasse bare bliver endnu dyrer når de bliver solgt i Danmark hvilke leder videre til at Danmark ikke er et land producenter som Lamborghini ikke har mest fokus på

Løsning 1:
• Deres største mulighed for at komme ind på det danske marked er højest sandsynlig igennem flexleasing. De sælger deres biler til andre forhandlere i Tyskland, og derfra så køber de danske leasingselskaber bilerne. Det gør at der er mulighed for at danskere også kan køre i dem, da det er de færreste som har råd til at købe en så dyr bil i Danmark.

• De vil også have en mulighed i at, selve afgiften den falder. Det ville betyde at der vil være flere danskere som har råd til at købe bilen, og derfor så ville der også blive solgt flere at den slags.