Indholdsfortegnelse
1. Analyser en typisk bankkundes købsadfærd i forbindelse med valg af bank/bankprodukter

2. Analyser konkurrenceforholdene i den danske banksektor.

3. Opstil og forklar en serviceværdikæde for en selvvalgt bank.
- Produktudvikling(R&D):
- Markedsføring:
- Salg:
- Produktion:

4. Analysér en selvvalgt banks servicepakke og serviceleverancesystem
- Arbejdernes Landsbank:
- Servicepakken
- Serviceleverancesystem

5. Foretag en analyse af bankernes makromiljø – uafhængige omverden - og forklar, hvorledes de forskellige omverdensfaktorer påvirker bankens indtjeningsmuligheder.
- Økonomiske forhold:
- Massemedier:
- Politiske og lovgivningsmæssige forhold:
- Teknologiske forhold:

Uddrag
Smilla er 50 år gammel, og arbejder til dagligt som tandlæge. Hun har en indkomst på 42000. kr. om måneden.

Hun bor i et enfamiliehus i Aarhus på omkring 200 m², sammen med sin mand, Christian. Tilsammen har de en samlet indkomst på 84000 kr., da Smilla og Christian er kollegaer i samme tandklinik.

Smilla har sammen med Christian to børn, en pige og en dreng ved navn, Bodil og Jonas. De er dog flyttet hjemmefra. I sin fritid kan Smilla godt lide at gå ture, og nyde det gode vejr sammen med sin mand.

I den seneste fremtid ønsker de at flytte ind i et nyt hus, større end deres nuværende hus. Først skal de have solgt deres nuværende hus for ikke at skulle tage et lige så stort lån i banken.

Derudover har de et lille problem, de ved ikke hvilken bank de skal være medlem af. Det er noget som de har overvejet længe.

Dette gør hele processen til et overvejelseskøb, da det endnu ikke er besluttet, og da beslutningsprocessen er over en længere periode.

Smilla og Christian vil gerne være medlem af den bedste bank som muligt, bedst økonomisk stillet og hvor de på samme tid kan have deres penge i sikkerhed. Det betyder at Smilla og Christian som har kunde, har behov for sikkerhed og tryghed.

Dermed kan vi tage hul på Maslows behovspyramide, da det er tydeligt at Smilla og Christian hører ind under “behov for tryghed og sikkerhed”. Nu til dags har næsten alle en bank, netop for sikkerhed og tryghed af deres penge.

Købebeslutningsprocessen: Deres problemerkendelse er at

Smilla og Christians valg står mellem disse banker: Arbejdernes Landsbank, Sparekassen Kronjylland, Nykredit og de andre banker der ligger omkring Aarhus kanten, da de alle tilbyder god sikkerhed og tryghed på deres penge.

Dog er de ikke lige økonomisk stillet, hvilket kommer til at være det afgørende valg mellem bankerne.

Dvs. deres købsadfærd er den Dissonansreducerende købsadfærd, da der ikke er særligt store forskelle på de forskellige banker, som Smilla og Christian skal vælge mellem.

Dermed blev deres endelige valg Arbejdernes Landsbank, da det viser sig at de er bedst økonomisk stillet, og har flest medlemmer i hele Danmark. Dvs. de kan både føle sig tryg med have deres penge i banken, og de er ikke bange for at deres bank går konkurs.