Indledning:
Formålet med dette forsøg er at undersøge hvilken påvirkning bromelin har på gelatine.

Indholdsfortegnelse
Indledning:
Teori
- Hvad er proteiner?
- Hvad er enzymer?
- Hvad er proteaser?
- Hvordan er enzymer temperaturfølsomme?
- Hvad er denaturering?
- Hvad er gelatine?
- Hvad er bromelin?
Metode
- Materialer:
- Fremgangsmåde:
1) Gelatineopløsning
2) Enzympræparater
3) Katalyse
Resultater:
Diskussion:

Uddrag
Hvad er proteiner?
Proteiner er næringsstoffer og fungere som kroppens byggesten. De bruges hovedsagligt til at opbygge og vedligeholde kroppen.

Proteiner består af forskellige aminosyrer og det er ikke alle som kroppen selv kan danne, derfor skal de medføres igennem den mad man spiser.

Hvad er enzymer?
Enzymer er stoffer der bidrager til at opbygge og nedbryde dele i kroppen. Enzymer er katalysatorer dvs. at de øger hastigheden på de kemiske reaktioner.

Der findes mange forskellige enzymer som alle har hver deres funktioner, og uden enzymer ville kroppen ikke kunne fungere.