Indledning
Frisk ananas indeholder et enzym, som hedder bromelin.
Det er protein nedspaltende (en protease), så fordi dine læber og tunge er lavet af kød, og derfor har protein i sig, begynder enzymet simpelthen at nedbryde proteinerne i din mund. Det er derfor, det svier og måske gør ondt.

Bromelin er faktisk en forsvarsmekanisme, for at forhindre dyr i at spise af planten, også kaldet biologisk bekæmpelse.

Indholdsfortegnelse
Formål: 1
Indledning/teori: 2
Hypotese: 2
Apparatur og materialer: 3
Fremgangsmåde: 4
Resultater: 5
Analyse af resultater: 6
Fejlkilder: 6
Konklusion: 7
Litteraturliste: 7

Uddrag
1. Giv reagensglassene numrene 1 – 6. Et ekstra reagensglas bruges til at koge ananassaft i.

2. Skær et stykke ananas ud, og mos det. Hæld saften over i et bægerglas. Der skal være ca. 10 ml. Mål saftens pH med indikatorpapir (5)

3. Overfør 3 – 4 mL ananassaft til det ekstra reagensglas, og sæt det i gryden med kogende vand i mindst 5 minutter.

4. Tag 1/3 blad husblas (ca. 2 x 3 cm), Klip herefter jeres tredjedel i 6 lige små stykker, og overfør et stykke husblas til hvert af de 6 reagensglas.