Træningsprojekt | Idræt | 10 i karakter

Indledning
Jeg skulle i 8 uger gennemføre et træningsprojekt som skulle være med til at forbedre min kondition.

Mit mål i det følgende træningsforløb, er at forbedre mit konditionstal fra 49,9(første bip-test) til 56 eller med andre ord komme i bedre form.

Dette betyder at min iltoptagelse bliver større og desuden får jeg styrket hele min krop. Desuden har jeg tænkt mig at løbe 5km på 21 minutter.

For at jeg kan komme frem til mit mål har jeg valgte at fokusere på intervalløb (10-20-30). Udover intervalløb vil jeg også jeg løbe-100m sprint

da fodbold er et spil med mange små spurter og intervaller(træningen). Desuden vil jeg også styrketræne, for muskelopbygning.

Indholdsfortegnelse
Indledning og formål:
Teori
- Aerobt arbejde:
- Anaerob træning:
- Beskrivelse af Træningsprojekt:
- Lang distance (intervalløb 10-20-30):
- Sprint:
- Sammenhæng mellem teori og praksis:
Testresultater af bip test og vurdering
- Effekter af min træning:
Konklusion:
Træningsprogram og logbog – Uge 45
Træningsprogram og logbog – Uge 46
Træningsprogram og logbog – Uge 47
Træningsprogram og logbog – Uge 48
Træningsprogram og logbog – Uge 49
Træningsprogram og logbog – Uge 50
Træningsprogram og logbog – Uge 51

Uddrag
Når der udføres konditionstræning, forbedres de ilttransportende organers evne, herunder lunger, hjerte og kredsløb, til at levere ilt og næringsstoffer til de arbejdende muskler.

Når man laver konditionstræning, sker der fysiologiske ændringer ved kroppen. Det vil sige hjerte vil vokse sig større og stærkere

hvilket vil resultere i en større slagvolumen. Når slagvolumen øges, skyldes det, at hjertet bliver bedre til at pumpe blod ud.

Anaerob træning:
Ved anaerobt arbejde får musklerne deres energi i form af ATP fra processer som ikke kræver ilt.

De vigtigste anaerobe processer er spaltning af kreatinphosphat til kreatin og phosphat og spaltningen af glukose, som danner mælkesyre.

Processen vil se sådan her ud: Kreatinphosphat kreatin + phosphat + energi
Glukose glukose + energi

Da lageret af kretinphosphat ikke er ret stort, kan det derfor kun levere energi i kort tid. De anaerobe processer foregår hovedsageligt i de hvide muskelfibre

de bliver også kaldt de hurtige fibre, som indeholder mange forskellige spaltningsenzymer. Når blandt andet kreatinphosphat og glukose bliver spaltet kan energien hurtigere frigives end ved almindelig aerobt arbejde.

Derfor kan kroppen arbejde hårdere og hurtigere, tværtimod kan kroppen ikke arbejde i ret lang tid ad gangen.

Grunden til at kroppen ikke kan arbejde i lang tid ved anaerob træning, er fordi der bliver dannet en ophobning af mælkesyre og affaldsstoffer.

---

For at jeg kan nå mit mål er intervaltræning den ideelle træning til at hæve mit kondital. Intervaltræning er den mest effektive træningsmetode til at forbedre ens kondition

fordi under intervaltræning arbejdes der med relativ høj intensitet over en periode på 20 minutter, hvor der ind imellem holds pauser.

Jeg skal minimum træne tre gange ugentligt. Udover intervaltræning vil jeg også styrketræne og lave 100 meter sprint. Ved intervaltræning vil jeg træne 10-20-30.

Styrketræningen af muskler vil foregå derhjemme og 100 meter sprint på min gamle folkeskole, eftersom de har en 100 meter sprintbane.

Mit træningsprogram skal variere så det ikke er det samme man træner hele tiden, da det kan medføre skader og overbelastninger for kroppen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu