Det er faktisk de færreste unge danskere mellem 18-23 år der er med i en a-kasse. Det skyldes i højt grad, at de unge danskere ikke ved hvad en a-kasse er og hvorfor det er en god ide. Selvom de unge blev forklaret og sat ind i, hvad en a-kasse er, vil det muligvis være de færreste der faktisk ville melde sig ind.

Det er nemlig ikke billigt at være medlem af en a-kasse. Det koster nemlig omkring 300 – 600 kroner om måneden at være medlem af en a-kasse og nogle steder er det endda dyrere.

En af årsagerne til hvorfor mange unge ikke melder sig ind i en a-kasse er bl.a. at de ikke føler, at der er den store risiko forbundet, hvis deres økonomiske grundlag blev taget fra dem. Hvis de bor ude, så kan de altid flytte tilbage til deres forældre.

Men det kan være en træls affære at skulle flytte tilbage til barndommens gader, hvis man mister sit job, derfor kan det være en god ide at være med i en a-kasse.

Man kan først få dagpenge ved de fleste a-kasser efter man har været tilmeldt et par år, derfor bør man blive medlem af en a-kasse hurtigst mulig.

Hvis man som ung læser på universitet eller på en anden videregående uddannelse, så kan man faktisk blive medlem af en a-kasse kvit og frit, du skal dog færdiggøre uddannelsen, hvis du ønsker at modtage dagpenge.

Inde på danskeakasser.com kan du blive klogere på de forskellige a-kasser. Der er nogle a-kasser der har bestemte fordele til den unge generation. På hjemmesiden gennemgår de forskellige a-kasser.

Her præsenterer de fordele og ulemper, samt præsenterer hvad a-kasserne koster hver især.

Det kan også være en god ide at melde sig ind i en fagforening. En fagforening er med til at aftale løn- og arbejdsvilkår med din arbejdsgiver. Din fagforening er på din side, når der skal aftales løn, når du kommer til skade, din arbejdsplads går konkurs og meget mere. En fagforening vil altid være til rådighed, når det kommer til din arbejdsgiver og arbejdsplads.