Indledning
”Mod findes i så mange varianter”, skriver Kurt Thyboe i et uddrag af ”vi kalder dem helte”. Et af kendetegnene ved helte er at være modig.

Det er modigt at redde folk. Det er modigt at sætte sig eget liv på spil for andres liv. Det er modigt at gøre ting så man bryder sin egen komfortzone.

Men er man en helt bare fordi man er modig? Eller er det kun superhelte som er rigtige helte? Og hvad med hverdagens helte? Er de ikke også helte?

Uddrag
Det kan være svært at definere og præcisere hvad en helt egentlig er. Men det er i dag blevet så normalt at snakke om det at være helt, at der er kommet flere udtryk som mange af os bruger hver dag og som lyder ”dagens helt” eller ”du redder min dag”.

Man kan vel derfor sige at det er blevet mere og mere normalt at være en helt, og at det ikke kun er superhelte som kan være helte.

Vi har også hverdagens helte som kan være alle lige fra brandmænd, sportsstjerner eller udsendte folk som kæmper for andres liv, lige såvel som de kæmper for deres eget.

Dengang jeg var mindre, synes jeg det var nemt at definere en helt. Hvis jeg dengang blev spurgt om hvem der var en helt for mig, var det helt normalt at svare personer som Superhelt, Batman eller Spiderman.

Men hvorfor det? Det var jo fordi de kunne flyve, de var stærke og fordi de reddede andres liv. Da man var mindre tænkte man ikke over at alle omkring en, inklusiv en selv, kunne være en helt.

Man kan jo stadig være en helt, bare fordi man ikke har superkræfter, eller kan redde hele jorden. Jeg vidste ikke at der var andre former for helte end superhelte.

For at være en helt behøver man ikke at kunne gøre overnaturlige ting. Men dengang man var mindre var det sejt hvis man kunne gøre noget ingen andre kunne.

Hvis det, at være helt kræver, at man kan redde andre mennesker, så vil jeg mene at almindelige mennesker også kan være helte.