Indledning
Glæden ved at være ung, er at du har hele livet foran dig. Men livet som ung er også ubarmhjertigt og ulykkeligt hårdt. Nogle kan sige, at det at være unge bare er helt fantastisk og en periode, hvor livet er en fest, og det bedste ligger forude.

Andre vil sige, at det at være ung er en svær periode fyldt med sværheder og skuffelser. Ungdommen er også en periode, hvor man tager stilling til hvem man er.

For mig selv var ungdomslivet en periode, der senest muligt skulle opnås, men nu virker som en periode, der tidligst muligt skal overstås. Nu har jeg den samme opfattelse om voksenlivet.

Det at være ung indebærer så mange tanker og spørgsmål i hovedet. Hvem er jeg? Hvad skal jeg gøre, når jeg begår fejl? Er jeg god nok? For mit vedkommende kommer disse udmattende spørgsmål og tanker oftest til, når jeg er helt alene.

Eller måske rettere sagt, når jeg føler mig alene. For ironisk nok bliver jeg ofte fanget af en ødelæggende følelse af ensomhed, som er svær at komme ud af igen.

Man ved aldrig, hvad man skal kigge efter for at undgå den, og det kommer oftest når jeg ligger i min seng om aftenen, efter en travl dag med alle mine bedste venner og familie. Her må man bare vente til man falder i søvn, så man kan vågne op til en ny dag og leve livet som dagen i forvejen.

Uddrag
Når vi alligevel snakker om ungdommen og det hav af valgmuligheder, man ofte bliver mødt, mener jeg også det er på sin ret at bringe ordet ”identitet” på banen.

Og det er i lange baner også det ungdommen er til for: at afsøge sig selv og sine grænser. I ungdommen begynder man at skabe sig sin egen identitet, og for de flestes vedkommende løserive sig fra sine forældre.

Man udvikler sine egne holdninger til livet og at reflektere over sig selv. Alt hvad man foretager sig, skal have en højere mening, selvom man det meste af tiden, ikke har den fjerneste anelse om, hvad man har gang i.

Her kan vi igen snakke om at træffe en masse valg, og hvis man så finder ud af, at man adskiller sig fra andre, kan man hurtigt ende i massen af ensomhed, som ligeså stille trækker en med ned under overfalden.