Indledning
Solen brager gennem de store vinduer. Strålerne mærkes som et tæppe af energi og glæde. Sølle 5 minutter adskiller mig fra weekendens frihed og fester. Dagen byder også på tennistræning, der altid har været mit livs passion.

Med andre ord er der ingen tvivl; jeg er glad for livet i dag. De fleste har ingen problemer med at udpege, hvornår man er glad

alligevel er det umuligt at blive glad på kommando. At finde glæden ved livet kræves af det senmoderne samfund, men det er umuligt at få denne glæde på recept, selvom mange gør sig forsøget.

Uddrag
Glæde er en flydende betegnelser og et løst begreb. Det er i sig selv noget abstrakt, men det er samtidig noget uendelig konkret. Glæden er altid forbundet med en oplevelse eller en konkret situation.

Oplevelser er roden til glæde, det er enten de store oplevelser som en drømmeferie, bryllup eller blive forældre. Tre glædesskabende begivenheder. Jeg mærker også glæden i livet på et hverdagsplan.

Når undergrunden fyldes af duften fra nybagte cookies på en grå mandag eller når jeg rammer serven helt perfekt. Anledninger til glæde i livet har jeg nok af

men det er ikke ensbetydende med, at jeg er en omvandrende Ole Henriksen. Der er også dage, hvor glæden føltes længere væk end tiden før covid-19.

Vindens urytmiske stød banker den lille mængde tilbageværende motivation ud af min krop og erstatter den med intet andet end kold luft.

Ikke engang tanken om, at gåturen i den ubarmhjertige vind er ovre og jeg er kommet hjem kan slå den tomme og kolde intethed ud af kroppen.