Indledning
Der er mange udfordringer ved at være ung. At være ung byder på mange ting, som f. eks. kærlighed, sex og fester. I nærværende opgave ønsker jeg at lave en komparativ analyse af “Trylleformuleringer” og “7/11”.

Først vil jeg gerne analysere bogen Trylleformuleringer. Bogen er skrevet af Bianca Fløe, som er cand.mag, community manager, søgemaskineoptimist og kommunikationsperson og selvfølgelig er hun også digter, instapoet, decoupagtør og poetry slammer.

Hun er kendt for at skrive om, til og på sociale medier. Trylleformuleringer findes på Instagram – et socialt netværk. Herfra skriver hun hver dag til en dynamisk digtsamling, som både er redigeret og skrevet på en iphone. Indtil videre har hun omkring 1400 opslag og over 3000 følgere. Og bagefter vil jeg analysere uddraget ”7/11” af Caspar Erics.


Jeg har taget udgangspunkt i digtet, der starter med ”jeg går ud på badeværelset med beslutsomhed og pisser i badet og børster tænder fordi jeg har en trang til at samle flere funktioner som en iphone”.

Casper Eric er en ung forfatter, der skriver om sit ungdomsliv. Han henter inspiration fra andre forfattere som amerikanske Tao Lin og norske Audun Mortensen.

Uddrag
Bogen ”Trylleformuleringer” består af mange korte digte, der handler om kærlighed - både den ulykkelige, længselsfulde og smertefulde. F.eks.: ”Første gang jeg ser dig skrive hendes navn, begynder jeg at græde”.

Meningen med de digtet er at pege ind i den billedkultur, vi lever i. Forfatteren understeger mange gange, at hun er ulykkelig forelsket og, at hun er usikker på sin ”kæreste” og har ondt af sig selv.

Hun lider af ulykkelig kærlighed, det kan man se af dette citat: ”Jeg skriver ikke til dig, fordi jeg savner dig” eller ”Det eneste sted vi er venner, er på Facebook”. Hendes ekskæreste, eller den mand hun er forelsket i, gengælder ikke hendes følelser, og alligevel bliver hun med ved med at være forelsket og håbe på, at han bliver hendes.

Hun skriver også, at han har været utro, og at han har fået en anden kæreste. Eksempler på dette kan være: ”Jeg tænker tit på din kæreste”, ”Vi kan ikke engang finde ud af at være vågne samtidig, og så vil du være kærester” og ”Når du tager min mand, tager du så også opvasken?”.