”Det er pisse, fucking svært”. – Kronik

Ungdommens Røde Kors har disrupted sig selv: ”Det er pisse, fucking svært”.

Indledning
I december 2016 ville bestyrelsen ikke godkende det budget Ungdommens Røde Kors (URK) forelagde. Der blev brugt for mange penge på administration. Organisationen var blevet for bureaukratisk, arbejdsgangene for tunge. Bestyrelsen krævede at sekretariatet i URK foretog større ændringer.

Generelt går det ganske godt for organisationen, den er vokset meget de sidste år. Der er kommet mange nye medlemmer og flere frivillige. Der er ligeledes mange deltagere ved URK´s aktiviteter/arrangementer. URK er en succes.

Men bureaukratiet i sekretariatet er blevet et tiltagende problem, beslutningsprocesserne er blevet for tunge. For hver ny bevilling til URK blev der oprettet en ny styregruppe. Dette skal gentænkes og ændres til en mere smidig og mindre tidskrævende beslutningsproces. Sekretariatet foreslog derfor at organisationen midlertidigt lukkede sig selv ned for at få en tænkepause.
URK har brugt tænkepausen på at forny sig selv og få dannet en ny struktur i deres organisation som nu skal prøves af i virkeligheden.

Uddrag
Journalisten har desuden kontaktet en forsker, som er professor emeritus i organisation og ledelsesteori på Århus Universitet, Steen Hildebrandt. Han er blevet interviewet vedr. URK´s tænkepause. Han udtaler: ”at det er en smadder god idé, at de giver sig selv en chance for at skabe en ny identitet, der er tale om at skabe en ny vilje og ny retning for projektet”.
Han fremhæver at organisationer har en ekstra forpligtelse til at optimere arbejdsgange og hele tiden tænke over om det de gør er rigtigt. De lever af medlemmernes og andre bidragyderes penge, hvilket forpligter. Hvad der går til administration går fra de udsatte børn og unge. Organisationer bliver ikke ligesom private virksomheder nødt til at handle på katastrofetegn. De skal vise stor økonomisk ansvarlighed. Han anvender Logos, han appellerer til fornuften. Vigtigt at man i en organisation forvalter pengene fornuftigt.

Derudover har journalisten ligeledes taget kontakt til nogle af organisationens samarbejdspartnere. Der er et kort citat fra en Henriette Christiansen. ”Jeg synes det er vigtigt, at man som organisation hele tiden gør sig umage med at overveje hvordan man udfylder sin rolle på bedstevis”. Her gør hun brug af logos, da hun argumenterer fornuften ved hele tiden at forbedre sig som organisation. Hun bruger sine egne erfaringer i forhold til de udfordringerne URK har.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu