Du er fucking sexistisk | Analyse | Noter

Indledning
Er udviklingen af det danske sprog i forkert retning? Hvis man er ung i dagens danmark har man nok hørt eller selv brugt et ord man f.eks ikke brugte fra 10 år siden.

Ligedan har dine forældre, bedsteforældre osv. Alle forskellige sociolekter, dialekter og kronolekter bliver brugt hele tiden, og nogle gange opstår der uenigheder blandt de forskellige folkegrupper.

I dette tilfælde har vi fat i en ung rap-kultur, og nogle midaldrende kvinder med en ‘Lidt’ anden holdning.

Uddrag
Hvad er Holsts pointer?
Hendes punkter er faktisk meget lige til. Hun mener de lukker alt for meget sexistisk lort ud.

Hun får nævnt et par gange at hvor meget rapperne bruger nedladende ord om kvinder, såsom kælling, luder osv.

Hun mener også at deres musik kan være medskyldig i voldtægt og andre volds gerninger. Dette siger hun så er deres skyld og bliver en smule opdrevet da de ikke gider at påtage sig det ansvar hun prøver at give dem.

Ja, og så mere pladder om sexistiske udtryk, blandet andet alt indenfor dette: “Måske er hun ikke en frækkert, der er med på at ryste røven for en ORB gang-banger?”

Hvis man så også skal komme lidt ind på socio og kronolekter. Altså hele denne rap kultur er deres egen sociolekt, og derfor er de fleste af de ord der bliver brugt også en del af deres måske daglige ordforbrug.

At de så skal argumentere for deres sociolekt kan måske virke lidt absurd, men er jo fordi Holst og de andre kvinder kommer fra en helt anden sociolekt.

De høre til ‘middelklassen’ hvor man nok ik rigtig er vant til at høre ord som disse. De føler nok også lidt at de er bedre end rapperne, eller ihvertfald socialt bedre stillet.

Derfor skriver de også lidt som om de ved bedre og det er simpelthen ting man bare ikke skriver.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu