Du er fucking sexistisk Niarn | Analyse | Hanne-Vibeke Holst

Indledning
”Du er fucking sexistisk Niarn!”, blev der skrevet i et debatindlæg i politikken 13. november 2004 af den danske forfatter Hanne-Vibeke Holst.

I denne artikel udtrykker hun sin mening om, hvorledes tidens danske mandlige rappere er sexistiske og hvordan de påvirker andre unges sprogbrug og syn på kvinder. Der blev bl.a. også debatteret om hans sprogforbrug og kunstnerens ansvar.

Holst udtrykker i debatindlægget, at Niarn har et meget dårligt sprogforbrug, og det ikke gør noget godt for dem der læser det, og specielt fordi hun selv har to teenagerbørn.

Hun skrev hele debatindlægget på den måde, som Niarn synger, for at vise hvor dum det endelig lyder. Holst udtrykker stærkt, at Niarn forurener det, som vi kalder ’det offentlige rum’.

Uddrag
Jeg kan godt forstå Holsts bekymring omkring dette problem, fordi unge udvikler sig stadig, og de har en tendens til at suge alt de grimme ord fra en sang, og forældre vil have deres børn skal tale pænt

men at bande i sange er blevet en rutine. Folk går rundt og kaster med ordet luder eller bitch, og her vil jeg give samfundet skylden.

Samfundet er blevet så kaotisk, og folk er blevet så egoistiske, at de slet ikke tænker på deres medmennesker.

Der er slet ikke noget menneskelighed i samfundet mere. Folk sviner hinanden og familier til, flere og flere begår kriminalitet, flere lande bliver fattigere, men hvem har ansvaret for det?

Som sagt, så er ordets betydning i udvikling hele tiden, og som Niarn siger: 'Hvis mine tekster er for grove, så er det verden, der skal ændres, for det er den, jeg rapper om'.

Holst anslår også, at Niarn er sexistisk og kvindehader, fordi han svinede sin ekskæreste til, fordi hun nemlig havde været ham utro.

Niarn sagde så: ”Ja, jeg sviner min ekskæreste til, men lad os prøve at vende kasketten; hvis jeg havde behandlet min eks, som hun har behandlet mig

og hun derefter lavede en sang, hvor hun udtrykte sine frustrationer og døbte nummeret 'Klamme Svin', ville der nok ikke dukke et debatindlæg op med samme overskrift, det ville nok endda gå uset hen”.

Her kan vi give Niarn ret. Hvis en pige sang om sin ekskæreste, der havde været hende utro, ville han jo blive bombarderet med hate og set ned på, og blive kaldt for en taber.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu