Ydre og indre personkarakteristik af Præstens datter og Rex

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Præstens datter:

Jeg-fortælleren i novellen Chicken af Hanne Vibeke Holst er en person, der kun omtales som ”præstens datter” og ”præstedatter”.

Ydre personkarakteristik
I forhold til ydre personkarakteristik er præstens datter iført læderjakke og støvler. Hendes hoved er glatbarberet (side 99 afsnit 1), men hun har tidligere haft sort hår, lilla hanekam og Madonna-platinfarvet hår (side 104 afsnit 2).

” … jeg stikker hænderne i læderjakkens lommer, lader støvlehælene klakke … Jeg fornemmer kulden som en isnen om kraniet – helt glatbarberet …” (side 99 afsnit 1).

En af hendes klassekammerater er 16 år (side 102 afsnit 1), hun betegnes som ung og hun er i stand til at køre bil (side 107 afsnit 3 og 4).

Så hun er formodentlig også selv omkring 16 år. Hun bruger eyeliner og læbestift (side 105 afsnit 1). Og hun er tynd som en kz-fange eller en anorektiker.

”Jeg er raslende tynd – ” Neuengamme” kalder de mig, blandt andet – så tynd, at min klasselærer vil ha’ mig indlagt til tvangsfodring” (side 100 afsnit 2).

---

Rex:

Johnny – af præstens datter kaldet Rex – går i samme klasse som præstens datter på centralskolen. Han er 16 år (side 102 afsnit 1), og hun beskriver ham som ”kongen” (side 101 afsnit 3).

Ydre personkarakteristik
Hans hud er rødbrændt som en indianers, og hans hår afbleget som vissent græs, fordi han har opholdt sig meget på vandet.

Hans hænder er store (side 101 afsnit 3), sprækkede og hårdhudede (side 102 afsnit 1). Hans udseende er atypisk for en 16-årig, fordi han hjælper sin far med at fiske (side 101 afsnit 3).