Indholdsfortegnelse
Titel:
Forfatter:
Referat:
Miljø:
Fortællerteknik:
Komposition og handling:
Personer:
Budskab/ Tema:
Budskab/ Tema:
Fortolkning:
Perspektivering:
Litterærperiode:

Uddrag
Titel:
Novellen hedder Chicken. Er navnet på det spil hun spiller med Rex, med bilerne på havnen (Konkret betydning), men det kan også være den måde hun lever i samfundet på.

Hun spiller også en magtkamp i mod samfundet, det spil kan man også sige der handler om ikke at være Chicken, det handler om at have mest magt og ikke at vige for de andre. Det handler om at være kongen.

Forfatter:
Forfatteren hedder Hanne Vibeke – Holst, hun er født 21. februar i 1959 i Hjørring.

Hun er opvokset i Løkken, som er en lille by i Nordjylland ved Vesterhavet. Hendes forældre var forfatterne Kirsten Holst og Knud Holst.

Hanne Vibeke – Holst beskriver sit forhold til sin far som kompliceret. Hendes far var en kæmpe inspiration for hende.

Hun nød når hun fik hans opmærksomhed, også selvom det næsten kun var til skoleopgaver og øjeblikkene var få.

Knud Holst var nemlig en travl mand, der var meget optaget af sit arbejde, og havde kun tid til familien, til spisetider.

Hans arbejde var vigtigere end hans tre døtre. Døtrene holdte op med at forvente han dukkede op til deres store øjeblikke, for de havde vænnet sig til at han var væk.

Nogle år senere gik Knud Holst til i druk og tvangsauktion. Knud Holsts død var en lettelse for Hanne Vibeke – Holst, hun var bange for at det bare skulle blive værre og værre med hans druk.

Hanne Vibeke – Holst har været meget frustreret på grund af hendes far, det kan man også se i hendes tekster, i teksten her kan man bl.a. se det i det hun skriver om præstedatterens far som meget fraværende (side 2 – linje 36)

og præstedatterens mor som en der drikker meget. (Side 1 – linje 22) Ingen tvivl om at Hanne Vibeke – Holst har arvet skrive evnerne, men hun har ikke arvet hendes fars skrivemåde

hun sætter meget pris på sin familie og synes det er vigtigt at være sammen med dem også, det er der også inspiration i. Hun blev gift med Laurs Nørlund i 1984.

Hun blev student på Brønderslev Gymnasium i 1977 og blev uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1984.

Hun har bl.a. været ansat for Berlingske Tidende, søndags B.T. og Alt for Damerne Hanne Vibeke – Holst fik tidligt lysten til at skrive, hun debuterede allerede i 1980, med ungdomsbogen ”Hejsa Majsa! ”

Den 8. november 2013 udgav hun romanen Knud, den store. I 1985 modtog hun BMFs Børnebogspris for bogen ”Til sommer”

Hanne Vibeke – Holst har boet mange forskellige steder, så som København, Moskva, Århus og Bruxelles. Hun skriver gerne om de ting hun har oplevet og steder hun har været i sine tekster

hun lader sig gerne inspirere af hendes eget liv. Bl.a. i Chicken som foregår i en nordjysk by, med inspiration fra Hjørring og Løkken som hun selv har boet i.