For at finde ud af hvordan virksomhedens interne forhold vil der blive brugt værdikæden til at analysere det. Dette sker da det værdikæden giver et godt indblik i de forskellige tinge i virksomheden. Dette kunne være indgående logistik, produktion og markedsføring.

Indholdsfortegnelse
Indgående logistik
Produktionen
Udgående logistik
Markedsføring
Salg og service
Infrastruktur
Teknologi
Indkøb
Konkurrenter i branchen
Trusler fra kunderne
Trusler fra nye indtrængere
Trusler fra substituerende produkter
Trusler fra leverandører

Uddrag
Indgående logistik:
Virksomheden Royal Greenland fokuserer meget på kvaliteten af de produkter de sælger, og også allerede i selve fangsten af rejer, fisk og krebs.

Virksomheden lægger stor vægt på at de skal fange i områder der er bæredygtige og hvor kvaliteten af deres fangst er helt i top.

De lægger altså vægt på at de ikke er skadelige områder de fanger i. Royal Greenland ser også på de forskellige EU love om fangst i det område de vælger at fange i, så de ikke kommer i problemer.

Produktionen:
Produktionen for Royal Greenland sker i lande som Tyskland, Danmark, Polen og selvfølgelig Grønland.

Den seneste tid har virksomheden fokuseret meget på de 21 små fabrikker på Grønland, hvor de har moderniseret deres produktionsmaskiner så de kan optimerer deres produktion så de kan få flere produkter af højere kvalitet ud på markedet.

Denne fornyelse gør at de får en bedre produktion og samtidig forbedre der virksomhedens markedsmuligheder så de kan begynde at konkurrere med de større konkurrenter på markedet.

Royal Greenland vil begynde at forsyne markederne lige direkte fra fabrikkerne på Grønland. Dette vil sikre at de kan kontrollere deres færdige produkter og dermed vil de kunne mindste de fejl der er på produkterne.

Dette vil give virksomheden større indflydelse på de produkter de sender ud til de forskellige B2B men også til B2C. Dette vil sikre at deres produkter på et ry af høj kvalitet.