Indholdsfortegnelse
Karakteristik
Værdikæde
Den afhængige omverden
Den uafhængige omverden
Kildeliste

Uddrag
Bauhaus er en detailvirksomhed, som køber deres varer fra produktionsvirksomheder som f.eks. BOSCH og AEG. Derefter sælger de varen direkte videre til den private forbruger.

Dog udlejer Bauhaus også ting ud til kunden, som f.eks. trailers, varebiler og værktøj, men ellers er det ikke nogen form for en servicevirksomhed.

Bauhaus er et kæmpe stort varehus, hvor alt bliver styret over en computer. De holder styr på va-relageret via små stregkodelæsere, som alle medarbejdere får udleveret, og som også bruges ved kassen.

Derudover har nogle Bauhaus huse også en Drive in trælast. Her har en kunde mulighed for at køre ind i en hal og fylde sin bil eller trailer op med varer, i stedet for at skulle bære dem fra butikken og ud til parkeringspladsen .

Du kan også finde varehuset på nettet, de har nemlig også en webshop, hvor du kan bestille dine varer hjem. Her har man mulighed for at chatte med dem hele døgnet rundt, hvis man har brug for hjælp. Allerede efter få minutter besvarer de dit spørgsmål, og udviser en god kundeservice.

Bauhaus´ opstilling af butiksindretningen er opdelt i forskellige afdelinger og sektioner. Det er nemt og overskueligt at finde rundt. I nogle sektioner har Bauhaus ikke noget at gøre med opstil-lingen, f.eks. Pn beslag og Nordlux.

Firmaerne her sender selv folk ud, og sørger for at deres varer er på hylderne.

Bauhaus´ fokus punkt er som sagt ”alt under et tag”, og derfor har butikkerne et kæmpe stort sor-timent af kvalitetsprodukter i vidt forskellige prisklasser.

De køber deres varer fra forskellige pro-duktionsvirksomheder, så deres sortiment bliver så bredt som muligt.

Dog har Bauhaus også deres eget mærke, især håndværktøj . Dette giver kunden mulighed for at købe alt et sted, så man ikke skal forbi flere butikker. Der findes udstyr til alt lige fra hobbyfolk til semiprofessionelle.

Det meste af Bauhaus´ lager finder du i butikkerne, hvor det er på hylderne oppe for oven. De stør-re ting finder du ude bagved på et lager.