Indledning
Restaurant Flammen er en dansk familieejet restaurantkæde, med hovedkontor i Kolding. Restauranten er skabt af en sønderjysk kro familie, som ville skabe en restaurant med et anderledes koncept.

De ønskede at lave en restaurant med en stor grillbuffet og fri salatbar, så alle kunne få tilgodeset deres ønsker. Den første restaurant åbnede i 2009, og blev efterfølgende fulgt op af flere, nu er der 14 restauranter i alt fordelt over hele Danmark.

Flammen har kun buffet og der serveres kun drikkevarer af tjenere, ellers er alt andet selvbetjening. Flammen har de seneste to år bogført et overskud på i alt 37 mio. kr. og har over 600 ansatte.

Indholdsfortegnelse
- Kort virksomhedsbeskrivelse af Restaurant Flammen
- Redegør for Restaurant Flammens virksomhedskoncept
- Analyse af Restaurant Flammens handlingsparametre
- Værdikædeanalyse for Restaurant Flammen
- Virksomhedens primære aktiviteter
- Støtte aktiviteter
- Analyse af Restaurant Flammens omverden
- Den afhængige omverden
- Den uafhængige omverden
- SWOT Analyse
- Kilder

Uddrag
En værdikædeanalyse bruges til at analysere interne firmaaktiviteter. Målet er at genkende, hvilke aktiviteter der er mest værdifulde. Det vil sige, ved at se på Flammens interne aktiviteter, afslører analysen, hvor firmaets konkurrence fordele eller ulemper er.

Der findes forskellige tilgange til, hvordan analysen skal udføres, hvilket afhænger af hvilken type konkurrencefordel et selskab ønsker at skabe.

For at få overblik over situationen i Flammen er det vigtigt at identificere og analysere de forhold i virksomheden, som de selv har kontrol over, dvs. de interne forhold, som bl.a. kan illustreres ud fra deres værdikæde.