Indholdsfortegnelse
- Dataanalyse om danskernes forbrug og holdning til at gå på restaurant
- Omverdens analyse for Restaurant Flammen
- Kom med forslag til 3 hypoteser som restauranten kan være interesseret i at få be- eller afkræftet inden de åbner i Silkeborg
- Kom med forslag til 8 spørgsmål som de kunne ønske svar på – i forhold til de opstillede hypoteser
- Kom med forslag til et spørgeskema
- Kom med forslag til hvordan stikprøven skal udtages
- Forklar om I evt. kan forvente fejlkilder

Uddrag
Restaurant Flammen ApS er en dansk familieejet restaurantkæde fra 2009. Flammen er en servicevirksomhed med 15 restauranter i Danmark og en placeret i Hamborg. Det er en Sønderjysk kro familie der startede Flammen, da de havde med hensigt at lave en restaurant, hvor man kunne få mere end én slags kød til hver menu, og et sted for alle, med noget for enhver smag. Kæden, der har sit hovedkontor i Kolding, startede sin første restaurant i 2009, men det blev hurtigt til flere.

Målet var at de ville åbne 10 restauranter inden 2016, målet bliver allerede nået i april 2015, hvor den 10. restaurant blev åbnet i København
Konceptet kredser omkring en stor grillbuffet med salatbar, med to konkurrenter lige i hælene nemlig, Jensen’s Bøfhus & Bone’s. Gæsterne skal frit kunne vælge mellem 15 slags kød, de kan være så eksotisk som kænguru, krokodille og kamel til en fast pris.

Deres konkurrencemæssige fordele og kernekompetencer er, at de har et stort sortiment med deres grill og salatbar og, at de har valgt at lave en kæde med fokus på enhver smag og derved får de en bred målgruppe. En anden fordel Flammen har er, at de har plads til rigtigt mange gæster, for eksempel restauranten i Esbjerg har plads til 500 personer, men det betyder, at i konceptet er der selvbetjening, hvilket gør, at man sparer tjenere til servering af mad. Det eneste tjenerne serverer er drikkevarer.

I 2016 og 2017 har Flammen bogført et overskud på i alt 47 mio. kr. og har over 600 ansatte, hvor vi kan sammenligne med deres konkurrenter, hvor Bones måtte nøjes med 14 mio. kr. og Jensens med underskud.