Opgavebeskrivelse
- Lav en lineær regression på datasættet fra analysebureauet, hvor ​x​ er afsætning i stk. og ​p(x)​ er pris pr. pose lakridsbånd.

- Opstil en model ​p(x) u​ d fra regressionen, der beskriver sammenhængen mellem pris og afsætning.

- Opstil en model ​r(x),​ der beskriver sammenhængen mellem omsætningen og afsætningen, ved at bruge omsætning = pris · afsætning

- Opstil en model ​c(x)​, der beskriver sammenhængen mellem omkostningerne og afsætningen, ud fra oplysningerne du har fået omkring omkostningerne.

- Opstil en model ​o(x)​, der beskriver sammenhængen mellem overskuddet og afsætningen, ved at bruge overskud = omsætning - omkostninger.

- Tager virksomheden den optimale pris pr. pose lakridsbånd? Hvis ikke, hvor meget skal prisen ændres pr. pose?

- Hvad er det største overskud virksomheden kan opnå ifølge jeres beregninger? Og hvor mange poser skal der afsættes, for at kunne opnå dette?

- ​Hvor meget ændrer den forventede afsætning sig på baggrund af prisændringen?

- Hvor stort et overskud går virksomheden glip af, hvis de beholder den nuværende stk. pris. pr. pose?

- Hvor meget skal virksomheden afsætte for at opnå et positivt overskud?

- Er der nogle faktorer jeres model ikke tager højde for, og som derfor kan påvirke jeres pris anbefaling?

Indledning
Virksomheden StjerneGuf ønsker at blive bedre til at tjene penge på deres standardprodukt Lakridsbånd. Salgschefen har på fornemmelsen, at virksomheden kan opnå et større overskud på salget af Lakridsbånd, end de har gjort de sidste regnskabsår.

De har fået et analysebureau til at lave nogle undersøgelser omkring, hvorledes efterspørgslen vil ændre sig, ved at ændre prisen pr. pose Lakridsbånd.

Lige nu tager virksomheden 29,95 kr. pr. pose. Salgschefen er dog i tvivl om dette er den korrekte pris pr. pose, i forhold til at kunne maksimere virksomhedens overskud på produktet.

Indholdsfortegnelse
Virksomhedens problem:
Materiale:
Anbefalingen:
Opgaver: