Kondition | Rapport | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Formål:
Beskrivelse:
Teori:
Materialer:
Metode:
Resultater:
Konklusion:

Uddrag
Formål: Formålet med denne rapport er, at finde ud af om mit kondital stemmer overens med det jeg forventer. Endvidere, at beskrive sammenhængen mellem, minutvolume, slagvolume og puls under udførelse af arbejde eller motion.

Hvad betyder det for kroppen at være i god form/kondition. Jeg har kun inddraget min far som en del af testen, dette på grund af Covid-19 restriktioner mv.

Beskrivelse: Jeg er en ung mand på 28 år. Jeg vejer 67,5 kg og er 177 cm høj. Jeg er i daglig bevægelse i form af: gåture, cykelture og indimellem udfører jeg både hårdt og mindre hårdt arbejde. Min BMI: 67,5/(1.77*1.77)= 21,5.

---

Når man træner styrker man hjertet, således at hjertets mulighed for at pumpe blod ud til kroppens muskler øges. For at finde frem til den enkeltes hjertes pumpemulighed undersøger man slagvolume og pulsens frekvens.

Slagvolumen er en betegnelse for den mængde blod hjertet kan sende rundt i kroppen i 1 hjerteslag. Pulsens frekvens er det antal gange i minuttet som hjertet slår og når man lægger disse 2 parametre sammen kan man måle minutvolumen.

Minutvolumen er således en effekt af hvor meget blod ens hjerte pumper ud i kroppen pr. minut.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu