Har nutidens samfund kræft?

Indledning
”Det har aldrig været let at være menneske. At påpege problemer ved nutidens individualisme og selvrealiseringstænkning, (…), hvor mennesket levede i nære fællesskaber og harmoni med naturen.” Hvert individ bliver nødt til, at stoppe op og kigge sig selv i spejlet, for at kunne se hvilken vej der er den rette og hvilke mål fremtiden skal bringe.

Det er ikke lige til, at gennemskue vejen til lykkeligt og succesfuldt liv. Hvert menneske skal kende sig selv, før at man kan se hvem der reelt er i spejlbilledet. Det kræver at man er ærlig og tør se udfordringerne i øjnene. Livet handler om at træffe valg, der for-håbentlig fører en tættere på sine personlige mål. Somme tider træffer man de forkerte valg – og bliver drevet på vildspor.

Folk er drevet af lykke og glæde, derfor er det ikke en stor overraskelse at man ser en stor del af befolkningen lede efter en mulig katalysator for at opnå succesen. Folk tager blandt an-det lykkepiller og drikker for meget, er det på grund af presset af forventningerne, som er for høje? Vi bliver ofte skuffet i løbet af en arbejdsuge eller i løbet af en uddannelse, er det fordi andre forlanger noget af en? Nutidens samfund vækster så meget, at vi alle bliver syge på hver sin måde, det smitter nemlig af på hinanden.

Uddrag
Men hvad er selvrealisering? Hvis man slår ”selvrealisering” op på ordet.dk, får man ”det at realisere sig selv”. Det er der mange måder at gøre på. Selvrealisering kommer mange veje fra, og det er et em-ne, som der burde have et større fokus i dag.

Hvis man kigger på det personlige fra et fugleperspektiv med henblik på, at se hvor selvrealisering bliver født, er det vigtigt at finde ud af hvordan kulturen i det senmorderne samfund hænger sammen. Vi har vi i dag 1,1 millioner af mennesker i Danmark, som drikker for meget.

Hvis man kigger på Maslows behovspyramide, kan man så finde et svar på overforbruget af alkoholen? I 2017 lå Danmarks befolkning med en skilsmisseprocent på 45,35% , på grund af dette, har det resulteret i at flere og flere er begyndt at drikke mere fordi, halvdelen ikke har fået opfyldt det sociale behov ifølge Maslows behovspyramide.

Der er mangel på kærligheden i nuti-dens samfund fordi, virksomheder og den almindelige tankegang bliver drevet af, at skulle kreere vækst på det allerhøjeste niveau.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu