Nutidens syn på vikingerne | DHO | 10 i karakter

Indledning
Uden du tænker over det, går du nok rundt med en stereotype af vikingetiden i hovedet. Vikingetiden i Danmark fremstilles ofte som en voldsom tid, hvor der ikke skete meget andet end togter og brutale kampe

men var det virkelig sådan vikingetiden rigtigt var? Vikingerne rejste vidt omkring på deres togter, hvor de plyndrede og erobrede land.

Men var vikingernes togter altid slåskampe og erobringer? Vikingetiden var en meget vigtig periode for Danmark, den har givet danskerne noget at være stolte over og glade for.

Men er det virkelig noget vi burde være stolte over? Man tænker måske, at det var konerne der gik der hjemme og klarede alt arbejdet på gården mens mændene var i krig, men det var for det meste, ikke sådan det var.

Vikingernes samfund var meget forskelligt fra i dag, det var meget mere opdelt end det er i dag. Hvad hed de forskellige i samfundet og hvordan var samfundet opdelt?

Indholdsfortegnelse
Indledning 3
Redegørelse 3
Analyse 5
Vurdering 7
Konklusion 7
Litteraturliste 9

Uddrag
Vikingernes levevis var faktisk ret stille og rolig. De var selvfølgelig ude og slås og erobre, men det var ikke alle, der var det.

Mange vikinger var fredelige bønder som gik derhjemme og ordnede landbruget, husdyr og gården. De fleste af vikingerne boede på landet

så der var det vigtigt at der var nogle hjemme, som havde styr på landbruget og passede på gården. Når vikingerne var derhjemme, gik meget af tiden på markerne, hvor de primært dyrkede rug og byg.

Vikingerne havde også mange forskellige dyr som der skulle passes, her kan nævnes: køer, grise, heste, får, geder, gæs, hunde og katte.

For de vikingerne der boede tæt på vandet, var fiskeri også en stor del af deres hverdag. Vikingerne havde ikke nogen skorstene i deres huse, så de blev nødt til at have et hul i taget over deres bål, så røgen kunne komme ud.

Røgen i huset gik meget ud over kvinderne og børnene, som kunne få lungesygdomme af dem. Det var også forholdsvis nemt at få lungesygdomme, da de boede i ret små huse, så der var meget røg i et lille område.

Vikingerne var virkelig gode håndværkere, de lavede alt fra synåle og smykker til sværdene de tog med i krig.

Tømrerne i vikingetiden brugte træ til planker og større ting, men de lavede også mindre og finere ting, som f.eks. møbler.

---

I dokumentaren ”Historien om Danmark: vikingetiden” er der mange elementer fra forskellige dokumentar typer.

Den har både noget fra den deltagende dokumentar, dramatiserende dokumentar men mest den klassiske dokumentar.

Den deltagende fordi fortælleren er med i dokumentaren, dramatiserende på grund af rekonstruktionerne og musikken.

Men den er mest klassisk, fordi den informerer os og idet der er mange voice-over og på grund af interviewene. I dokumentaren viser de flere sider af vikingetiden, og den bliver derfor nuanceret.

Der bliver fortalt om de to største miljøer, som er de krigeriske togter og det fredelige bondeliv. Igennem dokumentaren

er der stor brug af appelformen patos, fordi de får modtageren til at føle sig som en del af historien. Der bliver anvendt ors som vi og os, der er inddragende.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu