Enkeltmandsvirksomheden “Danseskoen” | Virksomhedsøkonomi

Indledning
Ida Jive er professionel danser. Hun og hendes kollegaer har længe undret sig over, at man ikke kan købe dansesko af høj kvalitet i Danmark. Hun har derfor fået den ide at etablere sin egen virksomhed pr. 1. januar 2017. Virksomheden skal sælge dansesko over internettet. Danseskoene skal importeres fra Portugal og England. Ida har allerede fået kontakt til skoproducenter i både England og Portugal. Ida vil i 2017 lave en hjemmeside hvor kunderne kan bestille skoene. Skoene bliver herefter sendt pr. efterkrav til kunderne.

Ida har opsparet DKK 300.000, som skal anvendes til at dække en del af virksomhedens kapitalbehov. Resten af kapitalbehovet skal dækkes ved et lån i banken og til brug for låneansøgningen skal der udarbejdes et etableringsbudget og et resultatbudget.

Indholdsfortegnelse
A: Opstil et etableringsbudget for enkeltmandsvirksomheden ”Danseskoen” pr. 1. januar2017.
B: Redegør for hvilke alternative finansieringsmuligheder Ida kan forsøge at benytte sig af, såfremt banken ikke vil bevillige hende et lån svarende til hendes beregnede lånebehov.
C: Opstil et resultatbudget for enkeltmandsvirksomheden ”Danseskoen” for år 2017.
D: Ida er noget usikker på, om kostpriserne kan holde på 65% af varernes salgspriser. Beregn hvilken betydning det vil få for årets resultat hvis kostpriserne i stedet vil udgøre 70% af varernes salgspriser.
E: Opstil resultatopgørelse for enkeltmandsvirksomheden ”Danseskoen” for år 2017.
F: Opstil balancen for enkeltmandsvirksomheden ”Danseskoen” pr. 31. december 2017.
Kontoform

Uddrag
Endvidere har Ida opstillet følgende forudsætninger til brug for udarbejdelsen af et resultatbudget:

7. Virksomheden har som andre internetbutikker åbnet døgnet rundt for varebestillinger, men hun forventer dog kun at kunne afsende varer for DKK 7.000, 5 dage om ugen i 50 uger om året.

8. Kostprisen for varerne vil udgøre 65% af varernes salgspriser, dvs. at bruttoavanceprocenten påregnes at udgøre 35%.

9. Ida regner selv med at kunne arbejde på fuld tid i virksomheden, da hun som regel kun danser om aftenen. Herudover forventer hun det første år at kunne klare sig med en deltidsansat medarbejder til at pakke skoene. Månedslønnen til denne medarbejder forventes at udgøre DKK 8.000.

10. Salgsfremmende omkostninger forventes at udgøre DKK 48.000 det første år. Pengene skal bruges til opbygning af hjemmesiden inklusive etablering af forskellige link på andre relevante hjemmesider, f.eks. danseskolers hjemmesider og til plakater til ophængning på danseskoler rundt omkring i landet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu