Indledning
Abu Adnan er en kortfilm fra 2017 som er instrueret af Sylvia Le Fanu. Sylvia Le Fanu er fra Storbritannien og hun er 30 år gammel.

Said som er faren er flygtet fra sit hjemland med sin søn Adnan og de har lige fået opholdstilladelse til at være i Danmark.

Sammen skal de til at starte et nyt liv, de har ikke noget andet familie i landet så det er kun de to. Men det er ikke kun sproget der er en udfordring at lære.

Kulturen er heller ikke nem at vænne sig til for Said, så Said og Adnans relation og respekt overfor hindanden kommer på prøve fordi Adnan tilpasser sig noget hurtigere end Said gør.

Indholdsfortegnelse
Analyse af scene:
Aktantmodel:
- Giver:
- Objekt:
- Modtager:
- Hjælper:
- Subjekt:
- Modstander:

Uddrag
Den scene jeg har valgt at analysere, er den hvor Sayid sidder sammen med en masse andre flygtninge og en lærer i et lokale eller noget der godt kunne ligne et asylcenter. Her skal de lære det danske sprog, den danske kultur og fortælle nogle ting om dem selv.

Scenen begynder med, at vi ser Sayid, bagfra sidde på en stol, billedet er halvnært med normalt perspektiv og giver os et overblik over hvad Sayid laver og hvor han er.

Han sidder på en stol i et klasselokale. Der er skarp fokus på Sayid, og man kan i baggrunden skimte læreren som snakker til dem som er til stede i lokalet.