Indledning
Denne analyse har fokus på kortfilmen ”Abu Adnan” som udkom i 2017. Filmen går under genren drama, den er produceret på den fynske filmskole 18Frames, og er instrueret af Sylvia Le Fanu.

De to vigtigste personer i kortfilmen er Sayid, som spilles af Salim Assi og Adnan, som bliver spillet af Jihad Assi. I analysen vil jeg gå i dybden med tre forskellige scener, aktantmodellen og temaet.

Kortfilmen handler om en syrisk familie, som netop har fået opholdstilladelses i Danmark. Familien består af, Sayid og hans søn Adnan. Sammen skal Sayid og Adnan vænne sig til en helt ny hverdag i en lille by på Fyn.

Sønnen Adnan har en del nemmere ved at lære det nye sprog og den nye kultur, hvor det derimod viser sig, at være en udfordring for Sayid. Han forsøger derfor, at opretholde respekten for hans søn og hans liv i den nye kultur.

Uddrag
Den første scene jeg har valgt, at analysere er den hvor Sayid sidder sammen med de andre flygtninge og en lærer i et lokale eller noget der ligner et asylcenter. Her skal de lære om det danske sprog, den danske kultur og fortælle om dem selv.

Scenen starter ud med, at vi ser faren, Sayid, bagfra sidde på en stol, billedet er halvnært med normalt perspektiv og giver os overblikket over hvad Sayid laver og hvor han er, altså at han sidder på en stol i et klasselokale. Der er skarp fokus på Sayid, og man kan i baggrunden skimte læreren som snakker.

Lyset i klippet er high-key, da hele rummet er oplyst, dette kan eventuelt have sammenhængen med, at de sidder i et klasselokale.

Derefter skifter scenen med synlig klipning over til totalbillede, her ser man Sayid sidde i midten af beskæringen og de andre flygtninge ved siden af ham og ude i siderne.

Kameraet er fast og er rettet fokuseret mod Sayid, så de andre der er med i billedet er en smugle sløret, hvilket gør at man har mest fokus på Sayid. Perspektivet er en blanding mellem normalperspektiv og fugleperspektiv.

Her skal man se klippet fra lærerens perspektiv, som i dette tilfælde står op i midten af bordene og kigger ned på Sayid og de andre, som sidder ned. Dette viser lidt at det er læreren der har magten og de andre der ser op til læren.