Indledning
Novellen ”Film” blev udgivet i 1996, som en del af novellesamlingen ”Rester” af den danske forfatterinde Helle Helle.

Hendes første gennembrud var i 1993 med bogen ”Eksempel på liv” og hun har efterfølgende vundet mange litterære priser, for andre bøger og noveller. Hun er kendt for at have udviklet sin helt egen skrivestil.

Hendes skrivestil kan kaldes for isbjergteknikken , fordi hun skriver om realistiske hverdagssituationer, hvor dramaet opstår under overfladen. Skrivestilen er minimalistisk og indeholder nøgtern realisme.

Uddrag
Novellen ”Film” handler om to venner der ikke har set hinanden i et års tid, og skal i biografen for at se en ny amerikansk film, med store navne i hovedrollerne.

En kvinde falder om mindre end et kvarter i filmen. Dette forårsager at filmen stoppes indtil kvinden hentes af en ambulance.

I mellemtiden hører vi, om de forskellige menneskers reaktioner til, at en kvinde ligger i en livsfarlig situation.

De fleste af dem forstår ikke alvoren i situationen, og diskuterer hvorvidt de skal klage og få deres penge tilbage, tage i en forlystelsespark.

Personerne i biografsalen salen er meget passive omkring situationen. De har en manglende situationsfornemmelse.

Dette kan forbindes til titlen ”Film” fordi man passivt sidder og kigger på en film. Man forsvinder ind i et andet univers, hvilket kan ses i omgivelsernes reaktion til den bevidstløse kvinde.