Indledning
Helle Helle er en af Danmarks førende prosaister og har været forfatter i mange år. Hun fik hen-des debut i 1993 med bogen ”eksempel på liv”.

Hun skriver meget om hverdagen i en underspillet form. Da hun var lille brugte hun det meste af hendes tid på biblioteket, hvor hun læste et hav af bøger.

Helle Helle har fortalt i et interview, at hun tidligt blev opmærksom på litteraturens ef-fekt. ”jeg kunne trække mig væk med en bog og nogle gange føle mig mere nærværende og tæt-tere på verden, end når jeg faktisk var i den.” Hun har altid vidst at hun skulle være forfatter.

Uddrag
Der er et stort plot-twist i fortællingen på side 10 linje 16 til 17, ”jeg løfter hurtigt billedet ned fra væggen og skubber det ind under sengen.

Så kommer han efter mig.” Her bliver modtageren overrasket og novellen tager en ny retning og der bliver afsløret at hun har billedet.

Man kan benytte berettermodellen, da man kan dele de 7 faser op i novellen. Anslaget er på side 7 linje 1 til 2, ”der ringer på, og nede foran døren står en mand, der præsenterer sig som Richard”.

Fortællingen starter og man finder ud af hvad fortællingen har at byde på. Præsentationen er på side 7 linje 4 til 6, ”han undskylder, at han trænger sig på, men han har engang boet til leje i dette hus, på førstesalen, om jeg bor der nu?

Jeg siger at det gør jeg.” Her bliver vi introduceret for de vigtigste personer og der bliver allerede lagt op til en konflikt da man godt kan mærke på hende at hun ikke er helt tryk.

Uddybningen sker på side 7 linje 9 til 12, ”og så standsede han for-an huset her på hjemvejen, siger han, fordi han glemte et par genstande nede i kælderen, den-gang han flyttede. Et billede, og muligvis en lille kommode.”