Indledning
Helle Helle er en dansk forfatter, som blev født den 14. december i 1965, i Nakskov på Lolland. Her boede hun sine første år, indtil forældrene blev skilt, hvorefter hun valgte at flytte med moren til færgebyen Rødby.

Moren blev igen gift, og Helle Helle fik en lillesøster, og moren blev senere hen skilt igen. Helle Helle debuterede med tekstsamlingen “Eksempel på liv”, som blev udgivet i 1993.

Helle Helle gjorde sig først bemærket, da hun udgav Rødby-Puttgarden i 2005, som hun bla. også vandt en pris for. Hun er kendt for at have sin skrivestil og være en prosaist, hvor hun går ind i hverdagens trivialiteter, i en stram underspillet form.

Hun konfronterer læseren med det almindelige livs absurde tilstande, og konflikter der ånder alle i nakken. Der ses ofte tomme pladser i Helle Helles fortællinger, hvor man som læser ville forvente en reaktion og lader budskabet stå mellem linjerne, så fortolkningen ville være op til læserne.

Helle Helle skriver desuden i en minimalistisk skrivestil, som ses i Rødby-Puttgarden, hvor det er en minimalistisk realisme, da der er sat fokus på hverdagen.

Uddrag
Motivet i romanen er at være fastlåst i fortiden, og ikke rigtigt formår, at komme videre i livet. Jeg vil sige temaet i romanen er den sociale arv, da Jane og Tine ikke formår at bryde den tidligere generations adfærdsmønstre.

Jane og Tine er begge fanget af den sociale arv, som de er opvokset under. De lever og bor begge i Rødby, som deres mor og mormor også gjorde og gennem generationer, her får man et klart billede af den sociale arv og de skiftende partnere.

“Vores mor havde mange skiftende fædre. De sad pludselig i stuen og læse avis eller stod i haven og legede, når hun kom hjem fra skole. Hun hilste på dem og gik op på sit værelse.

Hun foldede sine hænder og bad til, at de måtte være forsvundet, når hun kom ned igen. Nogle gange lykkedes det. Andre gange sad de med til bords i halve år eller mere.” (side 115-116.)

Her får man et indblik af i de mange skiftende fædre og deres påvirkning. Henriettes mor havde haft mange skiftende partnere, hvilket Henriette også havde og nu bevæger Jane og Tine i samme retning.

Vi ser også Jane prøver at bryde den sociale arv, ved at tage en studentereksamen og prøver at komme væk og videre i livet, dog har Jane en vane at vende tilbage til de trygge rammer.