Indledning
Bogen ”De” skildrer hvordan det er at have mor-datterforhold, hvor moren er syg. Det er en fortælling om hvordan det er at starte på gymnasiet i begyndelsen af 80’erne

om sorg, og hvad det gør ved relationer når det vigtige er det utalte. Romanen er et portræt af en teenagepige og sin mors sygdom.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Den tager udgangspunkt i noget som så mange af os kan relatere til her i dag, om det så har været en forælder eller bedsteforældre der har været en nære og er blevet syge, eller om vi måske snart skal starte på gymnasiet og har mange ting at tænke på.

Det store formår at fremkomme i det små, det handler om almindelige mennesker og almindlige hverdagssituationer, men alligevel formår det i dybden at starte de store eftertanker omkring det.

Datteren som bliver omtalt som ”hun” og moren som ”hendes mor” virker til at leve i deres lille boble i deres lille verden.

Det virker nærmest som om at der ikke findes andet end dem og deres lokalområde nede i Sydsjælland.

Vi bliver altså inviteret indenfor som læsere i deres lille rum og kan alligevel koble det til alle andre steder i Danmark, da der findes mange af disse små verdner