Der er ingen bjerge i Danmark | Analyse | Julia Butschkow

Indledning
På trods af forskellig musiksmag, geografiske udfordringer, kulturelle uoverensstemmelser og måske endda forskelle i fremtidige drømme dyrker det moderne menneske parforholdet.

Foreningen af to individualiserede mennesker betinger både dyb intimitet og muligheden for livsplanlægning som én sammensmeltet enhed.

Parforholdet skal dog understøttes og plejes for at garantere dets beståen. Den traditionsbundne tankegang om, at hvis man ikke kan få den, man elsker, må man elske den, man kan få, gør sig ikke gældende længere.

Ender man i et uendelig kedeligt og fantasiforladt parforhold uden inderlig samhørighed og gensidig forståelse, kan man risikere at stå tilbage med en følelse af ufuldkommenhed.

Uddrag
Mødet med den mandlige skrædder og hendes tiltrækning til ham, kommer bag på jeget og bevirker en form for identitetskrise.

Skrædderen er af anden etnisk herkomst, taler engelsk, er yderst velklædt og charmerende i sin udstråling – en helt anden type end kvinden selv.

Skrædderens selvsikre og henførende tilstedeværelse medfører, at kvinden bliver usikker og bærer sig klodset ad.

Hun præsenterer indledningsvis sig selv som en moderne og bevidst kvinder, der går til yoga og har valgt en jordomrejse med sin kone fremfor de traditionelle vielsesringe.

Alligevel føler hun et presserende behov for at undskylde for sin påklædning og opførsel og sammenligner sågar sin tilværelse med observationer om skrædderens liv:

“På ringfingeren glimter hans vielsesring. Eva og jeg blev viet på rådhuset, vi valgte at blive gift uden ringe (..).” Når iagttagelser af skrædderen fører til refleksioner om kvindens tilværelse, antyder det en usikkerhed om hendes egne livsvalg.

Hun stiller sig tvivlende overfor, om hun bør bære vielsesring og ære dens symbolske værdi. Den betagende skrædder vækker dermed en skepsis overfor det ægteskab, som kvinden har etableret med Eva.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu