Uanset køn skal ligestilling være en selvfølge | Noter

Indledning
Forleden aften rullede serien forsidefruer hen over skærmen, hvor vi følger fruerne til et arrangement, som Tina Lund har arrangeret.

Programmet er underholdende, men der er især en ting der forarger mig en smule. Til arrangementet hos Tina, deltager fruen Jackie Navarro, som i øvrigt har en meget kort kjole på

og kommer med kommentaren ”mændene er gået i køkkenet for at lave mad, i dag har vi byttet roller. Mændene plejer jo at tjene pengene og vi ordner os selv, maden og holder styr på børnene”.

I programmet ser vi, at de andre fruer sidder med deres børn omkring dem, mens Tina farer rundt med mad og drikkevarer, med en lille datter i hældende. I de ældre dage var det normalt at kønsrollerne var således, som Jackie beskriver.

Uddrag
I den forstand er det både manden og kvinden, som vælger at få et barn, hvilket betyder, at de begge skal indgå i pasning og pleje af barnet på lige fod med hinanden.

Blandt unge især går diskussionen med en opfattelse af, at hvis kvinden har haft flere seksuelle partnere, omtales hun med skældsordene som for eksempel billig, luder, nem, klam, eller en so.

Derimod hvis mænd har haft flere seksuelle partnere er han cool, lækker og en champ, der er god til at ”lave damer”.

Hvordan kan det være, at grundtanken ikke er den samme, når kvinder er lige så seksuelle væsner som mænd, og alle individer har lyster?

Mennesket er skabt af naturen, og derfor giver det ikke mening, at hankønnet kan være mere seksuel aktivt end hunkønnet uden at blive dømt på en nedladende måde.

Ligesom at begge køn skal være lige stillet i forhold til løn, arbejde, samt bridrage og være ansvarsfulde til familielivet.

Manden beskrives som regel som uansvarlig og familiemæssigt uengageret, hvor kvinden beskrives som det modsatte, hvilket er lidt underligt, er det ikke? Mænd bør da have lige så stort et ansvar.

På den anden side, er det godt, at man har en arbejdsfordeling i forhold til, hvem der skal tjene størstedelen af økonomien, og hvem der skal tage mest ansvar for husholdningen og familielivet.

Det behøver nødvendigvis ikke være manden i forholdet, der tjener pengene hjem. Det kan også være kvinden, der har en høj stilling, og manden er mere hjemmegående.

I vores tid er det efterhånden set et par gange, at kvinden for eksempel er læge eller direktør, og tjener størstedelen af pengene, mens manden er pædagog eller folkeskolelærer, og at det er ham, der sørger mest for hus, mad, rengøring og børn.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu