Indledning
I denne undersøgelse vil jeg undersøge hvorvidt påstandene i bilag A1, som omhandler arbejdsdelinger i hjemmet og på arbejdsmarkedet, kan understøttes af data fra bilag A2, hvori der befinder sig 3 figurer og 3 tabeller.
Heraf beregninger på tabellerne i bilag A2. Påstandene og henholdsvis under påstandene lyder således:
Indholdsfortegnelse
Påstand 1. Det danske arbejdsmarked er stærkt kønsopdelt.
Under påstand. Kvinder og mænd er beskæftiget i forskellige brancher og sektorer, og mænd er stadig placeret højere i stillingshierarkiet end kvinder.
Påstand 2. Der er stadig en tydelig arbejdsdeling mellem mænd og kvinder i hjemmene.
Under påstand 1. Kvinderne lægger flere timer i hjemmet, og mændene lægger flere timer på arbejdsmarkedet.
Under Påstand 2. Denne kønsarbejdsdeling opstår specielt for par, når de får børn, mens der er en højere grad af ligestilling i tiden inden.
Uddrag
Går vi videre til anden påstand, med de to under påstande, skal vi her have fat i de 3 tabeller fra bilag A2.
Af tabel 1, som omhandler husholdningsarbejdet opdelt på køn og aktiviteter, og den tid kønnene i gennemsnit bruger pr. ugedag, kan vi udlede at husholdningsarbejdet mellem mænd og kvinder overordnet set er blevet mere ligeligt fordelt.
Ser vi først på indkøb, brugte manden og kvinden henholdsvis 1 time og 14 minutter, og 1 time og 16 minutter på indkøb om dagen i 2001.
Sammenligner vi dette med dataene fra 2008, er den brugte tid faldet ved både mændene og kvinderne. Mændene bruger nu 56 minutter, og kvinderne bruger 1 time og 2 minutter.
Ser vi på kategorien husligt arbejde, var der i 2001 meget stor forskel. Her brugte kvinden 56 minutter mere om dagen på det huslige arbejde end mændene.