Indholdsfortegnelse
Formål:
Teori:
Materialer:
Fremgangsmåde:
Måleresultater:
Analyse:
Fejlkilder:
Konklusion:

Uddrag
Formål: Formålet er at kunne nedbryde stivelse ved hjælp af enzymer fra spyt og/eller kogt spyt

Teori: Det der sker når vi putter noget JJK på stivelse bliver det mørkeblå, og når vi putter JJK på noget uden stivelser bliver det farven gul.

Enzymer er en kemisk proces der sker i kroppen. Når den mad vi spiser skal fordøjes sker det via enzymer. Når glukosemolekyler skal sammensættes med stivelse i kartoffel, kan det kun ske gennem enzymer.

De enzymer vi arbejder med, er fordøjelse enzymer. Det der sker et de enzymer vi har i munden, hjælper med at nedbryde maden i mindre dele. Enzymer er pisse vigtigt fordi de hjælper med at opbygge og nedbryde kroppens forskellige dele.

Ved fordøjelsessystemet starter vi i munden hvor maden bliver tygget i mindre dele og bliver blandet med spyt. Derefter glider maden nemt igennem spiserøret og lander i mavesækken.

Efter maden har vært forbi mavesækken kommer den nu til tarmen. I starten af tarmen er vi maden vi tyndtarmen hvor der bliver tilføjet nogle væsker der gør det nemmere at optage i kroppen.