Sportmaster | Afsætning

Indholdsfortegnelse
Virksomhedskarakteristik
SWOT-analyse
TOWS
Stillingtagen
Swot Analyse

Uddrag
Af Sportmasters interne forhold fremgår det tydligt, at virksomheden har en langt række stærke, men også svage sider. Virksomedens stærke sider omfatter bl.a. deres position som markedsleder, på det danske marked.

Denne position har de tilegnet sig ved at have et bredt og dybt sortiment, som formår at dække en bred målgruppe. Sportmaster støtter op om lokalsporten, hvilket er med til at styrke deres BtB salg.

Deres sammenspil mellem deres fysiske butikker og e-handel er en kæmpe værdi for virksomheden, da de formår at sælge deres produkter gennem 2 salgskanaler. Opkøbet af Sportmaster i 2019 har gjort det mulig for virksomheden at kunne rette op på deres dårlige økonomi og forhåbentligt forbedre rammerne for succes i fremtiden.

Deres store underskud i 2019 og dårlige økonomi er svaghed i virksomheden. Sportmaster har ekstremt høje omkostninger, da de har en stor mængde af fysiske butikker og et stort lager til deres mange produkter. Sportmaster har svært ved at differentiere sig produktmæssigt fra deres konkurrenter, da deres sortiment ikke adskiller sig fra de andre udbydere af sportstøj i Danmark.

I virksomhedens eksterne forhold er der blevet skabt en lang række muligheder for Sportmaster siden dets opkøb af den singaporeanske koncern.

Virksomheden ønsker at udvide sine butikker til resten af Europa inden for den nærmeste fremtid. Da Sportmaster har oplevet en øget interesse for deres e-handel, vil det være en fordel for virksom- heden at forbedre sit salg på denne platform. Dette kunne ske ved at øge trafikken på de sociale medier via online markedsføring.

En anden mulighed for virksomheden vil være at styrke sit samarbejde med andre virksomheder, f.eks. fitnesskæder, som vil have en stor interesse for deres produkter.

Danmark er et land, som i stigende grad går op i sunde vaner og motion, og hvor hele 36% af hvad der bliver købt på markedet, omfatter sportsartikler.

Denne positive udvikling er en god mulighed for at vækste for Sportmaster. Corona har ramt Sportmasters salg i deres fysiske forret- ninger meget hårdt. Derfor vil en udvidelse af deres åbningstider være en god mulighed for at bibeholde salget i butikkerne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu