Spionen | Analyse

Indledning
Det er svært som et nyt medlem i en gruppe at finde sin plads og passe ind. Især for cyklist nummer 14, som prøver at blive en del af et større socialt fællesskab.

Dette er udfordrende for den videnskabsbaserede tankegang hos nummer 14 som ser sig selv som en spion. Spionen” er skrevet af Peter Seeberg i 1954.

Her debuterede han med netop denne tekst. Genren er novelle, og noveller er oftest karakteriseret som kortere tekster som beskriver et enkelt handlingsforløb med få personer.

Uddrag
Fortælleren har ikke et stort socialt liv, altså hører man intet om venner, familie eller andre relationer. Det er også derfor han prøver at skabe et socialt netværk i cykelklubben.

Jeg-fortælleren har svært ved at knytte sig til personer ”Det meste jeg oplever, er sådanne brudstykker, som interesserer så længe de står på” Altså, beskriver det jeg-fortællerens forhold til hans sociale liv, at han har svært ved at holde interessen.

Udover dette har fortælleren også en videnskabelig, og matematisk tilgang til hans opfattelser i livet.

”Det matematiske forhold til det, som sker omkring én, hvor man regner resten ud ved at lægge et par indtryk sammen, er i længden en dræbende kompensation for at være personligt fanget.”

Her kan man se, at han opstiller spørgsmål om meningen med livet som et matematikstykke. Som om der et bestemt rigtigt svar på hvordan mennesker agerer.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu