Spionen | Analyse | Peter Seeberg

Indledning
“Spionen” er den modernistiske forfatter Peter Seeberg debutværk, som blev skrevet i 1954 og senere udkom i hans novellesamling “Eftersøgningen og andre noveller” i 1962.

Peter Seeberg er født i 1925 ind i et indremissionsk hjem hvor han boede til han flygtede derfra efter han blev student i 1943, og endte med at gå en helt anden vej i livet.

Forfatteren er inspireret af nihilistiske filosoffer som Albert Camus og Nietzsche hvilket i den grad afspejles i hans flere af hans værker, hvor han påbegynder søgen om mening med livet. Han var med denne tankegang med til at definere denne periodes kendetegn.

Uddrag
Konflikten opstår i og med vores fortæller ønsker at skabe nye relationer, efter en længere tids udspionering af personer i hans omverden, dog da fortælleren efter 10 søndage begynder at finde sin plads i gruppen, bliver vedkommende, mødt af realiteten som han bliver skræmt af

Novellen foregår i ‘Danmark et sted omkring Farum og Slangerup “gennem forstæderne til Farum og Slangerup”, hvor cyklisterne mødes hver søndag klokken ni under træerne ved rundkørslen.

Efter nogle uger begynder vores fortæller at føle sig mere tilpas i gruppen og miljøet omkring det, han opnår en midlertidig lykke blandt gruppen, og ønsker at ændre sig for bedre at integrere sig blandt dem.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu