Indledning
Peter Seeberg, en af de store danske forfattere af den danske modernisme, bringer i novellen ”Spionen” fra novellesamlingen ”Eftersøgningen” sin absurde og eksistentielt undrende tilgang på spil.

Spionfigueren man møder i novellen, ønsker at infiltrere sig ind i en gruppe cykelister, med håb om egen tilfredsstillelse.

Det er dog ikke hans første mission og måske ikke hans sidste, men for ham er vigtigheden i dem altafgørende for hans udvikling og fremtid.

Indholdsfortegnelse
Indledning

Uddrag
Peter Seebergs "Spionen" starter med observation af tre unge cyklister, som hver søndag venter på en gruppe ældre cyklister, for at deltage på cykeltur.

Indledningen understreger, at denne situation er en ubegrænset gentagende handling, der giver indtryk af, at fortælleren ser på cyklisterne på afstand gennem en længere periode.

Fortællingen bliver fortalt i præsens nutid efter den indledende beskrivelse i starten ændre sig til en kronologisk og lineær fortælling.

Handlingen i Spionen er bygget op omkring flere antal søndagscykelture, som fortælleren eller spion-jeg’et følger med i med gruppen.

Handlingen forløber over et tidsrum på lidt over et år og disse søndagscykelture opererer ligesom afsnit i fortællingen.

Handlingen i novellen begynder primært når Spion-jeg’et beslutter sig for at leje en racercykel i weekenden og slutte sig til cykelgruppen.

Herfra fortsætter handlingen i Spion-jeg’ets perspektiv, samspillet mellem ham og cykelgruppen.

På samme tid bevæger handlingen sig op til konfrontation mellem Spion-jeg’et og gruppen, som bygger sig op gennem sammenstødet med den trettende cyklist.