Indledning
Smartphones er skrevet af den danske forfatter og journalist Leif Davidsen, Smartphones er udkommet i hans novellesamling ”Utahs bjerge og andre historier”. Novellesamlingen udkom i 2011.

Novellesamlingen indeholder 12 fantastiske noveller fra alle dele af verden, alle 12 noveller har det til fælles at de i bund og grund handler om skæbnen og fortiden som man ikke kan løbe fra.

Leif Davidsen blev født den 25. juli 1950 i Otterup på Fyn, Leif færdiggjorde hans uddannelse som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1976.

Leif var i firserne hele nationens Mr. Moskva da han var udsendt som DRs korrespondent i Sovjetunionen.

Igennem halvfemserne og nullerne var han danskernes mest læste forfatter, ”Den serbiske dansker” er blevet vurderet som Leifs foreløbige hovedværk .

Leif startede ud med at skrive i thriller genren, da han opdagede genrens muligheder og kvaliteter, han ønsker at skrive om mennesker i vores tid, hvilke politiske, historiske og sociale problemer som har optaget ham.

Uddrag
Handlingen foregår i starten af sommerferien side 2, linje 24 ”Det var sommerferietid”, handlingen strækker sig ikke over lang tid, eftersom de er en uge i Malaga, og handlingen hjemme i Danmark strækker sig i lidt over en uge side 4, linje 27-28 ”Jeg tænkte på, at om en uge skulle vi til Spanien”.

Eftersom at novellen er et flashback fra dengang hovedpersonen var sammen med Henriette, er der forskel på fortælletid og den fortalte tid. Jeg forestiller mig at hovedpersonen er kommet hjem fra ferie, og tænker tilbage på tiden med Henriette.

Forskellen mellem fortælletiden og den fortalte tid forestiller jeg mig derfor kun er 2-3 dage. Handlingen foregår hovedsageligt i Aarhus og Malaga. De er dog for en kort stund i Københavns lufthavn inden afrejsen.

Novellen foregår i det rige miljø side 2, linje 30-31 ”Han ville gerne have givet os to uger eller mere eller en tur til Australien”.

Sætningen indikere at vi er i det rige miljø, da det ikke lige er enhvers far der kan diske op med to ugers ekstra charterferie, eller en tur til Australien.