Indledning
Kom ind på Infomedia gennem skolens bibliotek og læs avisartiklen: " Barsk virkelighed venter SAS når pandemien letter" fra Jyllands Posten den 4. december 2020 og svar på følgende:

Indholdsfortegnelse
1. Gør rede for den meste relevante udfordring, som SAS står overfor her og i nær fremtid
2. Analysér udfordringen ved hjælp af modeller og teorier
3. Kom med alternative løsningsforslag til udfordringen.

Uddrag
Her kan vi se at SAS ligger lidt over standard i både pris og kvalitet. Det er dog ikke alle luftfartsselskaberne som er konkurrenter med SAS da der geografisk er stor forskel på nogle af dem.

F.eks. Emirates som flyver ved emiraterne, dem har SAS ikke nogen konkurrence med da de ikke flyver de samme ruter.

Så det er hovedsagligt et firma som Norwegian de skal konkurrere med og derudover kan vi i artiklen læse at Wizz Air er begyndt at flyve meget billigt i Norge og det kunne godt tænkes at de ville udbrede sig til resten af Skandinavien.

SAS har flere omkostninger end f.eks. Wizz Air, så SAS har ikke mulighed for at gå ned på samme priser. Hvis de gør det, vil de få et alt for stort underskud, da de vil være langt fra at indtjene de omkostninger de har.

Så de er nødt til at gøre noget andet. SAS har tilmed et forholdsvis stort underskud i forvejen så det er en svær situation de står i. Men de kan bruge den prisstrategi der hedder profitmaksimering for at forhåbentlig komme mod bedre tider.

Profitmaksimering handler om at man sætter sin pris på det punkt hvor virksomheden på lang sigt kan få det størst mulige profit.

Her vil SAS skulle acceptere at mange mennesker vil tage lavprisselskaberne, især lige når man begynder at kunne rejse mere igen, da disse lavprisselskaber kommer til at udbyde ekstremt lave priser for at lokke kunder til.