Indledning
Teksten er et uddrag af romanen Planen (2015). Titlen henviser til Urbanplanen på Amager, et boligkompleks med små rækkehuse og lejligheder bygget i 1960’erne.

Det er et uddrag episode af romanen, hvor moderen holder en samtale med sin søn om muligheden for at købe et hus og flytte til et nyt sted snart

samt om en drengs drømme om et nyt hus og et nyt liv. Men desværre vil denne drøm ikke kunne opnås på grund af forældrenes skilsmisse.

Mange mennesker drømmer om et andet liv, de drømmer om noget de ikke har, de drømmer måske om noget der er udover deres rækkevidde, noget uopnåeligt

men drømmen behøver ikke være uopnåelig, det kan være drømmen om et stille sted på landet, det perfekte sted i skoven, en god stund med familien, alt dette kan være drømmen om et andet liv, hvis man ikke har det.

Uddrag
Morten Pape voksede op i urbenplanen og så ikke livet uden for byen. Men en dag, mens hele familien skulle have pizza, som Morten og hans mor skulle hente, startede Mortens mor en vanskelig samtale.

Hun stillede ham et spørgsmål: “Hvis nu du helt selv skulle vælge, Morten, ville du så helst have at vi flyttede et andet sted hen i hus, eller skulle vi i stedet fyre pengene af på en helt vildt lækker ferie til sommer?

Hotel, pool, hele lortet. Ligesom du altid har sagt dine venner gør.” Dette spørgsmål forvirrede Morton meget. Han var meget ansvarlig for det.

Morten tænkte på dette hele vejen og spurgte derefter sin mor, om de havde råd til det. Efter at have modtaget et bekræftende svar sagde Morton, at det ville være bedre for dem at flytte og at bare de flyttede alle andre steder hen end urbenplanen.

Morten retfærdiggør sin beslutning da han er sammen med sine brødre og søstre, som også er enige med ham. Han siger:” Endelig. Vi skal væk herfra.

Væk fra tossede naboer og drankere og sindssyge perkere. Væk fra beton og tabere og indbrudstyve. Væk fra Fuad, Sofian, Guled , og alle de modbydeligheder, de står for.

Jeg vil på et tidspunkt, måske allerede i morgen, foreslå min mor at jeg også skifter skole. ”. Samtalen med hans mor og den beslutning, han tog, påvirkede Morton meget..