Indledning
”Guds bedste børn” er en dansk roman fra 2018, skrevet af Morten Pape. Romanen er fiktion, som bygger op om sagen på drabet af Deniz Uzun i 2008.

Deniz Uzun var en 16-årig dreng og avisbud, som blev dræbt med et kølleslag af en 15-årig dreng. Deniz sad blot på en trappe og spiste pizza med sin ven

da han blev slået ned. Ifølge politiet var drabet umotiveret, dog var vidner til mordet ikke i tvivl om, at der var tale om en racistisk hadforbrydelse.

Uddrag
”Guds bedste børn” starter i in medias res, hvilket vil sige, at romanen starter i en direkte handling. Læserne har ingen viden om forudgående handlinger, eller hvem der vil optræde i historien.

Romanen indeholder flashforward, da historien springer mellem to handlingsforløb, som foregår på forskellige tidspunkter, men handlingerne passer sammen.

Flashforwarderne bliver vist ved, at teksten er i kursiv. Det er tydligt at se, at der er flashforward og ikke flashback, da den ene handling er drabsscenen lige efter

at det hele fandt sted, og den anden handling i kursiv er retssagen til mordet, som uden tvivl bliver holdt efter, at drabet fandt sted.