Indledning
Igennem de seneste årtier, har ghettoer været et særdeles omdiskuteret emne i medierne. Tusindvis af danske børn, vokser op i et miljø, der igennem andres øjne synes både barskt og ubarmhjertigt.

Deres opvækst forsvinder mellem grå betonblokke og medierne portrætterer det som er det en lang kamp i det man ville kalde ’survival of the fittest’, hvor de svageste aldrig kommer ud på den anden side.

Uddrag
Midt i det hele, vokser Morten op. Han er den eneste beskrevne karakter i uddraget og er en dreng i 3. klasse.

Udseendemæssigt kunne han ligne enhver anden elev i 3. klasse: briller, buttede kinder og en tynd efterårsjakke. Indeni er han langt fra som en dreng i hans alder burde være.

Han lever i konstant frygt for at få for meget uønsket og ubehagelig opmærksomhed fra de drenge på skolen, der er blevet en slags selverklærede autoriteter.

Frikvarter er noget der skal overstås og overleves hver dag. De voksende finder Morten ingen hjælp i og han gør, hvad han kan for ikke at stå i vejen for nogen i hans egen usikkerhed:

”resten af verden kan køre af sig selv, passere gaden så tosset den vil, så længe den ikke får øje på mig.” Alt nysgerrighed og glæde for livet, har for længst forladt Morten, der ser med opgivende øjne på hans egen tilværelse.